Hirdetés


ÜzletvitelAz SAP dübörög a Google Waven a vállalatok felé

PDF
Nyomtatás

Az SAP legújabb bétája a 12Sprints – amely egy élvonalbeli ingyenes döntéstámogató eszköz – egy nagyon fontos összetevőt tartalmaz a valós idejű együttműködést, amely talán a Google Wave legjellemzőbb ismérve és mindezt a web alapú csoportmunkára kihegyezett eszközökkel megtámogatva, úgy mint például a Basecamp.

A 12Sprints bármilyen méretű csapatot képes kezelni, az eszköz célja, hogy a Fortune 500(1) ügyfelei részére biztosítson eredményorientált felhő alapú rendszert.

Informatikai projekt áttekintés

PDF
Nyomtatás

A következőkben általánosan foglakozzunk egy kicsit az informatikai projekt-kel, illetve bevezetéseinek lépéseivel. Bár elmondható, hogy minden vállalat más - ennél fogva nincs két egyforma projekt -, de egy általános metódus, egymást követő lépések sorozata megfigyelhető minden bevezetés során. Ezt fogjuk boncolgatni a következőkben, de előtte nézzük meg, mit is jelent maga a projekt kifejezés?

Versenyképesség növelés és értékteremtés

PDF
Nyomtatás

A jó beszerzőnek gondolnia kell a jövőre, tevékenységének a cégre gyakorolt hatásaira is. Át kell látnia -és ha szükséges, a legfelsőbb vezetői szinten is rá kell mutatnia-, hogy a beszerzés költségtakarékossági programokba való késői bevonása kockázatos, hisz megfelelő alapadatok hiányában a stratégiai tervezés ad-hoc jelleget ölt, vagy éppen olyan mértékű működési zavart okoz, melynek indirekt negatív hatása nagyobb mint a potenciális megtakarítás.

Adj esélyt a változásnak

PDF
Nyomtatás

Miért olyan gyakori a legtöbb ERP létrehozásánál az alkalmazottak természetes hajlama a változás elutasítására? Sok szakértő szerint ez a természete az embernek és az általa létrehozott ERP rendszereknek is. Ha a két dolgot együtt nézed, akkor kaphatsz egy költséges és időigényes helyzetet. "Az IT projektek a szervezeti változás létrehozásával értéket teremtenek. Minél nagyobb a működési kör és a technológia hatása, annál nagyobb változást teremtenek.", írja Martin Misciagna, a timoniumi cég RDA gyakorlatvezető konzultánsa.

10 tipp arra, hogy hogyan hozza ki a legtöbbet

PDF
Nyomtatás

bulb1.jpgA tanácsadó ügynökségek egy vállalati rendszer eladásához többnyire a legjobb embereiket küldik. Miután megvásároltuk a rendszert, ezek az emberek többnyire már nem elérhetőek. Ha találkozik valakivel, aki igazán megfelel Önnek a vásárlás idoszaka alatt, akkor nevezze meg őt a szerződésben, hogy később is elérhető legyen Önnek. (... és 9 másik tipp)

Mi az erp?

PDF
Nyomtatás

A vállalati erőforrás tervező szoftver vagy ERP - nem váltja be az elvárásokat. Felejtse el a tervezést - nem tervez - felejtse el az erőforrást, elvetendő kifejezés. De ne felejtkezzünk el a vállalat részről. Ez az ERP igazi törekvése. Megkísérli az összes vállalti funkciót és szervezeti egységet egyetlen informatikai rendszerbe integrálni, hogy kielégítse a különböző osztályok sajátos igényeit. Ez nagy feladat, egy olyan szoftver programot készíteni, amely kiszolgálja pénzügyi, emberi erőforrás és raktári munkatársak igényeit. Minden részlegnek megvan rendszere és mindegyik a szervezeti egység sajátos működése alapján optimalizált.