Hirdetés
 

SAP BusinessObjects Risk Management

PDF
Nyomtatás
kock00.jpgAz SAP BusinessObjects Risk Management bevezetésével, a hatékony kockázatkezelés elősegíti a döntéshozást a vállalatok számára. Az üzleti kockázatok gyorsabb beazonosítása, elemzése és megválaszolása révén csökkenthetők vagy minimalizálhatók a nagyarányú veszteségekből származó piaci hátrányok.
Az SAP GRC Risk Management segítségével elmozdulhat a töredezett, manuális kockázat megközelítéstől egy valódi értéket nyújtó, folyamatos vállalati kockázatkezelési program felé.
Az SAP GRC Risk Management alkalmazás lehetővé teszi a kockázatok komolyságának és bekövetkezésük valószínűségének elemzését is, valamint a lefúrási (drill down) funkciókat tartalmazó személyes felületen figyelemmel kísérhetők a kockázat-mérséklési tevékenységek, a részletes kockázat információkhoz való hozzáférés érdekében.

kock01.jpg

Ezekből az információkból automatikusan hozhatók létre az általános kockázatokra, trendelemzésekre, funkcionális felületekre és jelentésekre vonatkozó, felhasználó-specifikus nézetek a szervezet minden szintjén, tehát soha nem kell sötétben tapogatóznia a cégét érintő kockázatokkal kapcsolatban.

A KOCKÁZATKEZELÉSBEN ÉRDEKELT FELEK TEVÉKENYSÉGEINEK ÉS DÖNTÉSEINEK TÁMOGATÁSA

A vezetőség hozzáférhet az előre meghatározott küszöbökön alapuló friss, a vállalati kockázatokat érintő adatokhoz a különbözô felületeken, jelentéseken és riasztásokon keresztül. Ezek az eszközök olyan betekintést nyújtanak, amelyek szükségesek a vállalati értékek védelme érdekében, a lehetőségek és a hozzájuk kapcsolódó kockázatok közötti egyensúly megteremtéséhez, valamint a nagyobb önbizalom megszerzéséhez.

A kockázat-menedzserek egy egységes platformra tesznek szert a kockázatkezelési folyamatoknak az IT környezetben, valamint a vállalat kiterjesztett környezetében (az ügyfelek, beszállítók és partnerek) történő automatizációjára. A menedzserek a cég üzletmenetének irányítására koncentrálhatnak az adatok manuális összegyűjtése, csoportosítása és elemzése helyett.

kock02.jpg

Az egyes üzleti területek vezetői olyan eszközökhöz, jelentésekhez, már bizonyított, a legjobb gyakorlaton alapuló kockázatkezelési folyamatokhoz és kulcsfontosságú kockázatindikátorokhoz juthatnak, amelyek segítik a kockázatok beazonosítását és kezelését saját felelősségi körükön belül (például olyan eszközökhöz juthatnak, amelyek már idejekorán jelzik a kockázatokat vagy beazonosítják a visszatérő kockázatokat). Ezeknek, illetve más funkcióknak a kihasználásával az egyes üzleti területek vezetői proaktívan kezelhetik és orvosolhatják kockázataikat.

A KOCKÁZATKEZELÉSI FOLYAMATOK AUTOMATIZÁCIÓJA

Automatizálhatja és elősegítheti a konzisztenciát a legfontosabb kockázat életciklusban, amely magába foglalja a kockázat tervezését, azonosítását és elemzését, az arra történő válaszadást és a kockázat monitoringot.

KOCKÁZATTERVEZÉS

A kockázattervezési folyamat során a vezetőség egyetértése szükséges a legfontosabb, figyelemmel kísérendő kockázat-kategóriák, a specifikus kockázatküszöbök meghatározása, valamint a szervezet általános kockázattűrő képessége vonatkozásában. Ezek a célok és küszöbök később iránymutatásként szolgálnak az egyes üzleti területek vezetői számára.
A kockázattervezési folyamat - mint például a legfontosabb folyamat-kockázatok, kockázat-kategóriák és küszöbök beazonosítása - legfontosabb eredményeit a kockázatkezelési folyamat automatizációjában veszik igénybe.

VÁLASZ A KOCKÁZATOKRA

Az SAP GRC Risk Management segítségével a menedzserek hatékony válaszadási stratégiákat dolgozhatnak ki a saját felelősségi körüket érintő kockázatokra. Az alkalmazás nyomon követi minden egyes válasz státuszát (valamint az erőforrásokat és a bevezetési költségeket), így a menedzserek biztosak lehetnek abban, hogy a kockázatokat megfelelően kezelik.

KOCKÁZAT MONITORING

Az SAP GRC Risk Management a kockázat-monitoring segítségével biztosítja, hogy Ön mindig jól informált maradjon. A szoftver olyan felületeket és kockázati scorecard-okat (mutatószámokat) nyújt, amelyeket az egyes felhasználók testre szabhatnak, hogy tartalmazzák a számukra szükséges jelentéseket, kockázatokat és projekteket.

Tehát az SAP GRC Risk Management alkalmazás segítségével elemezheti, kezelheti és figyelemmel kísérheti a vállalatát érintő kockázatokat. Az alkalmazás valós idejű betekintést nyújt a kockázatok mindegyik kategóriájába, ezáltal segít a meglévő értékek védelmében, új értékek létrehozásában.

Ferencz Gergő - A szerző értékesítési menedzser, BusinessObjects területen. 2006 óta foglalkozik a BusinessObjects Üzleti Intelligencia rendszerrel. Az üzletfejlesztés mellett szakterületei: BusinessObjects oktatás, tanácsadás.

További cikkek a szerzőtől


Nincs hozzászólása.
A téma megvitatása a fórumon. (0 hozzászólás)