Hirdetés
 

SAP BusinessObjects portfólió

PDF
Nyomtatás

bobj.jpgAz SAP a BusinessObjects termékeit két nagy csoportra osztotta. Úgy, mint a vállalatirányítási rendszerek esetében. E két nagy csoport a következő: Nagyvállalati megoldások, valamint Kis- és középvállalati megoldások. Innentől kezdve az SAP fogja tovább fejleszteni a BusinessObjects eszközöket, aminek már meg is van az első gyümölcse az SAP BusinessObejcts Explorer.

 

Először végigvesszük, hogyan épül fel a fent is említett portfólió. Utána pedig bemutatom, hogy a legújabb fejlesztés - SAP BusinessObejcts Explorer - milyen előnyöket jelent egy vállalat/felhasználó számára.

MEGOLDÁSOK NAGYVÁLLALATOK SZÁMÁRA

Intelligence Platform: egyszerű felületet biztosít a felhasználóknak, amelynek segítségével naprakész információkat kaphatnak a vállalat működésével kapcsolatban és kommunikálni tudnak egymással a vállalat SAP BusinessObjects-et használói.

SAP BusinessObjects governance, risk, and compliance solutions: a röviden SAP BusinessObjects GRC-nek hívott csomag a vállalati stratégia megtervezéséhez, valamint az éppen aktuális lehetőségek felfedezéséhez és hatékony kihasználásához nyújt kimagaslósegítséget.

SAP BusinessObjects enterprise performance management solutions: ezen csomag eszközei hozzásegítik a szervezeteket ahhoz, hogy stratégia céljaikhoz igazodó teljesítménymérő rendszert dolgozzanak ki, vagyis az információkat a stratégia megvalósításának eszközévé tegyék. A teljesítményorientált üzletmenet megvalósításához olyan megoldásokra van szükség, amelyek hatékonyan kapcsolják össze az üzleti folyamatokat az adatokkal, ezáltal teljes rálátást biztosítva a vállalat működésére.

MEGOLDÁSOK KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALATOKNAK

SAP BusinessObjects Edge BI: Azon vállalatoknak, akik elérkeztek ahhoz a ponthoz, hogy adataik kezeléséhez már egy dinamikusan működő BI eszközre van szükség.

Crystal Reports: Leginkább standard riportok (pl.: rendszeres időközönként szükséges riportok, amelyek szerkezete kevésbé változik) létrehozására alkalmas és használatához erős SQL ismeretekre van szükség. Kisvállalatok esetében ajánlott.

Xcelsius: Az adatvizualizációra akkor van nagy szükség, amikor azt sem tudjuk, hogy hol kezdjük el az Excel megértését, elemzését. Amikor azon gondolkozunk, hogyan tudnánk gyorsabban befogadni a rengeteg információt.

SAP BUSINESSOBJECTS EXPLORER

Az eszköz jellemzői az egyszerűség és a hatékonyság, valamint a gyorsaság. A napi szinten riportokkal dolgozók munkáját jelentősen megkönnyítheti, hogy hamar megtalálják a számukra legmegfelelőbb kimutatást.
A megszokott kulcsszavas keresés itt is kiváló segítséget nyújt az üzleti felhasználóknak, továbbá lehetőség van az adatokon való böngészésre egyaránt.

A termék előnyei

- könnyen használható BI felület, minden felhasználónak
- gyors válaszidő a felmerülő üzleti kérdésekre
- új adatforrások megismerése
- könnyebben meg lehet érteni, hogy az adatok hol helyezkednek el és milyen struktúrában
- a kinyert információk biztonságosak, valósak és könnyen megoszthatók

Technikai adatok

Verzió: SAP BusinessObjects XI 3.1
Lehetséges adatforrások: különböző alkalmazások adatforrásai, adattárházak, adatpiacok, RDBMS, és OLAP szerverek.

Érdekesség

Az SAP nemzetközi oldalán lehetőség van videókat megnézni a termékről, illetve a DEMO változatról is készítettek egy felvételt, ami nagyon jól szemlélteti az eszköz felületét, a használhatóságát és az egyes funkciókat egyaránt.

Az alábbi linkre kattintva a megjelenő oldal jobb oldali részén, középen helyezték el a fenti videot, DEMO-t:
http://www.sap.com/solutions/sapbusinessobjects/large/intelligenceplatform/bi/search-navigation/explorer/index.epx

Továbbá lehetőség van egy tesztelésre is a termékkel kapcsolatban, ahol egy regisztráció ellenében ki is lehet próbálni az eszközt.
Íme a link: https://explorerlive.ondemand.com/

 

Ferencz Gergő - A szerző értékesítési menedzser, BusinessObjects területen. 2006 óta foglalkozik a BusinessObjects Üzleti Intelligencia rendszerrel. Az üzletfejlesztés mellett szakterületei: BusinessObjects oktatás, tanácsadás.

További cikkek a szerzőtől


Nincs hozzászólása.
A téma megvitatása a fórumon. (0 hozzászólás)