Hirdetés
 

BusinessObjects Edge Series a kis- és középvállalatoknak I. rész

PDF
Nyomtatás

boed1001.jpgA BusinessObjects Edge Series csomagok lehetővé teszik a kis- és közép vállalatok számára, hogy egy professzionális eszközzel nyerjék ki a szükséges információkat. Ez a könnyen használható web-es felület hozzáférést biztosít a rugalmas riportáláshoz, hatékony lekérdező és elemző lehetőségekhez, adat vizualizációhoz (dashboard), nem is beszélve a gyors és megalapozott döntéshozatalról, az IT bevonása nélkül. Ahogy azt a BusinessObjects Enterprise XI rendszer esetében is említettük, a felhasználók ezen eszköz használatával is a biztonságosan menedzselhető, legfrissebb információt kapják.
A lehető legjobb választás a folyamatosan növekvő cégek számára.

A BUSINESSOBJECTS EDGE SERIES HÁROM FÉLE VÁLTOZATBAN ÉRHETŐ EL

BusinessObjects Edge Standard

Azon vállalatoknak, akik elérkeztek ahhoz a ponthoz, hogy adataik kezeléséhez már egy dinamikusan működő BI eszközre van szükség. Egy központi BI eszközt és platformot (felületet), valamint fejlesztési lehetőségeket tartalmaz.

BusinessObjects Edge Professional

A legmegfelelőbb, ha a folyamatos növekedés szükségessé teszi a szervezet számára a BI adatforrások kialakítását. A központi BI eszköz és platform mellett adatintegrációs platformot is kínál, a fejlesztési lehetőségeket is beleértve.

BusinessObjects Edge Premium

Ez a csomag rejti a legtöbb funkcionalitást, ugyanis itt már a központi BI eszköz és platform illetve az adatintegrációs platform a vállalat üzleti teljesítményének mérésére szolgáló metrics menedzsment és vizualizációs eszközökkel bővül.

AZ EDGE SERIES SAJÁTSÁGAI EGY KOMPLETT ÜZLETI INTELLIGENCIA MEGOLDÁST BIZTOSÍTANAK A DÖNTÉSHOZÓK ÉS ÜZLETI ELEMZŐK SZÁMÁRA. EGÉSZEN PONTOSAN A KÖVETKEZŐKET

BusinessObjects Web Intelligence

Egy web alapú lekérdező és elemző megoldás.

Xcelsius

Segítségével könnyen elkészíthető dashbord-okat hozhatunk létre, amelyek bármely, már létező adatforráshoz kapcsolódhatnak.

Crystal Reports

A világ legkiválóbb standard riportáló eszköze, amellyel bármilyen adatforráshoz hozzáférhetünk és készíthetjük el riportjainkat. 

BusinessObjects Voyager

Kifejezetten pénzügyi elemzőknek ajánlott, akiknek szükségük van OLAP adatok böngészésére.

Live Office

Lehetővé teszi, hogy MS Excel, PowerPoint és Word dokumentumokba építsük be a BusinessObjects BI eszközzel létrehozott riport valamely komponenseit (pl.: kereszttáblát, diagramot).

Scorecards and dashboards

A BusinessObjects Edge Premium csomag tartalmazza a BusinessObjects Dashboard Builder és a BusinessObjects Performance Manager eszközöket, amelyek a vállalati stratégia kialakításában, valamint az üzleti teljesítmény menedzsment területén nyújtanak segítséget immáron a kis- és középvállalatok számára is.

BUSINESSOBJECTS BI PLATFORM ARCHITEKTÚRA

A BusinessObjects Edge Series a már jól bevált BusinessObjects Enterprise XI - the service oriented architecture (SOA) - BI platformra épült. Értem ezalatt a végfelhasználói eszközöket, portálokat és portál integrációs megoldásokat is. Továbbá a fejlesztők is könnyen hozzáférnek a platform - Web szolgáltatások, Java és .NET - beállításaihoz.

A BusinessObjects XI architektúra a következő rétegeket tartalmazza

User Interaction
Web & Application Services (Developer Services)
Platform Services
Data Services

Az alábbi ábra szemlélteti, hogy az egyes rétegeken belül hol helyezkednek el a különböző, általunk is használt alkalmazások, web-es eszközök.

boed1002.jpg

Az adat és rendszer menedzsment eszközök a következők

  • Central Management Console
  • Central Configuration Management
  • Import Wizard
  • Unierse Designer

Joggal kérdezhetjük, hogyha ugyanarra a - nagyvállalatoknak (Enterprise) szánt - technológiára épül, ráadásul ugyanazokat az eszközöket tartalmazza, akkor mi a különbség a két rendszer között.

Az egyik a licenszek típusában jelentkezik. A másikat gondolom már kitalálták, hogy a lényeges különbség az ár.

Összegzésként tehát, egy professzionális, rugalmas, könnyen kezelhető/használható Üzleti Intelligencia eszközzel lesz gazdagabb, aki a BusinessObjects Edge Series valamelyik típusát választja, hogy megalapozottabb döntést tudjon hozni a vállalati sikerek eléréséhez.

Ferencz Gergő - A szerző értékesítési menedzser, BusinessObjects területen. 2006 óta foglalkozik a BusinessObjects Üzleti Intelligencia rendszerrel. Az üzletfejlesztés mellett szakterületei: BusinessObjects oktatás, tanácsadás.

További cikkek a szerzőtől


Nincs hozzászólása.
A téma megvitatása a fórumon. (0 hozzászólás)