Hirdetés


Üzleti intelligencia cikkekSAP HANA és IMDB: elérkezett a valós idejű analitika!

PDF
Nyomtatás

saphana100.jpgMostanára már bizonyára mindenki, akit foglalkoztatnak az SAP-val kapcsolatos hírek, hallott valamit a HANA-ról (High Performance Analytical Appliance).
Az első hivatalos bejelentés még tavaly decemberben volt, most júniusban pedig a GA (General Availability) ideje jött el.
De ki (vagy inkább mi) is ez a titokzatos HANA? Kezdjük egy kicsit messzebbről...

SAP Business Objects iparági megoldások – Telekommunikáció szektor

PDF
Nyomtatás

sapboip01.jpgAz SAP Business Objects iparági megoldásai az előre látható elemzésekkel jelentős előnyökhöz segítik a vállalatokat, ezáltal versenyképesebbek.

Riporting jogosultság kezelése az SAP BW-ben

PDF
Nyomtatás

sapbwauth1.jpgAjogosultsági rendszert SAP BW-ben nagyon sokféleképen lehet kialakítani.
Hogy melyik tekinthető jónak, az viszont csak későbbi használat közben derül ki, hogy az ügyfél szempontjából mennyire könnyen kezelhető, átlátható, karbantartható.
Ezért csak egy javaslatot szeretnék bemutatni, ami esetünkben bevált.

Adobe Interactive Forms és a Webdynpro

PDF
Nyomtatás

adobe_lc1.jpgSzeretnél megismerkedni a SAP és az Adobe legújabb nyomtatványkészítési technikájával? Ebben a cikkben egy példaalkalmazáson keresztül megtanulhatod, hogy hogyan lehet rövid idő alatt, fáradtság nélkül igényes interaktív űrlapokat készíteni.

Business Objects Crystal Reports Server & SAP Business One

PDF
Nyomtatás

bocrs01.jpgAz SAP Business One alkalmazást az SAP-hoz tartozó Business Objects Crystal Reports Serverrel összekapcsolva hatékony jelentés-készítési funkcionalitás és információ-hozzáférés áll a kisvállalatok rendelkezésére is. E csomagok segítségével a kisvállalatok naprakész információkhoz juthatnak, amelyek segítik a jobb és megalapozottabb döntéshozatalt.

SAP BusinessObjects Risk Management

PDF
Nyomtatás
kock00.jpgAz SAP BusinessObjects Risk Management bevezetésével, a hatékony kockázatkezelés elősegíti a döntéshozást a vállalatok számára. Az üzleti kockázatok gyorsabb beazonosítása, elemzése és megválaszolása révén csökkenthetők vagy minimalizálhatók a nagyarányú veszteségekből származó piaci hátrányok.
Az SAP GRC Risk Management segítségével elmozdulhat a töredezett, manuális kockázat megközelítéstől egy valódi értéket nyújtó, folyamatos vállalati kockázatkezelési program felé.

SAP BusinessObjects portfólió II.

PDF
Nyomtatás

bobj.jpgAz előző cikkemben is az elérhető SAP BusinessObjects csomagokról írtam, amelyben kifejtettem, hogy milyen méretű/jellegű vállalatoknak segít a SAP BO Üzleti Intelligencia eszköze. Ezt a témát folytatom, melyebn leírom, hogy milyen termékek közül válogathatnak Magyarországon a kedves felhasználók.

SAP BusinessObjects portfólió

PDF
Nyomtatás

bobj.jpgAz SAP a BusinessObjects termékeit két nagy csoportra osztotta. Úgy, mint a vállalatirányítási rendszerek esetében. E két nagy csoport a következő: Nagyvállalati megoldások, valamint Kis- és középvállalati megoldások. Innentől kezdve az SAP fogja tovább fejleszteni a BusinessObjects eszközöket, aminek már meg is van az első gyümölcse az SAP BusinessObejcts Explorer.

Enterprise Information Management II.

PDF
Nyomtatás

biemmage000.jpgA Data Integrator, az univerzumok tervezéséhez használt Designer, illetve a riportáló eszközöknél már láttuk, hogy a bemutatott meta-adat kezelés révén a meta-adatokból való információkinyerés az SAP BusinessObjects XI esetében nem korlátozódik egy eszközre, vagyis a releváns információk minden szinten kinyerhetők.

Enterprise Information Management I.

PDF
Nyomtatás

bobj.jpgAz elmúlt évben megismerhettétek az Üzleti Intelligencia alapjait, továbbá részletes betekintést nyerhettetek a BusinessObjects XI egyes moduljaiba is. Ahogy azt már korábban írtam, a BusinessObjects az SAP Üzleti Intelligencia modulja. Nem sokáig tétlenkedtek, mivel ebben az évben már a neve is mutatja: SAP BusinessObjects XI.
Az egyes modulok csoportjait tekintve most az adatintegrációs, meta-adat kezelő és adatminőség ellenőrző eszközöket fogom ismertetni.

Ünnepi Dashboard-ok: Enterprise Performance Management

PDF
Nyomtatás

Az EPM eszközök hozzásegítik a szervezeteket ahhoz, hogy stratégia céljaikhoz igazodó teljesítménymérő rendszert dolgozzanak ki, vagyis az információkat a stratégia megvalósításának eszközévé tegyék.
A teljesítményorientált üzletmenet megvalósításához olyan megoldásokra van szükség, amelyek hatékonyan kapcsolják össze az üzleti folyamatokat az adatokkal, ezáltal teljes rálátást biztosítva a vállalat működésére. Az eszközök lehetővé teszik a stratégiai célok megjelenítését és eljuttatják a felhasználókhoz azokat az információkat, amelyek alapján előkészített, megalapozott döntéseket tudnak hozni.

BusinessObjects Edge Series a kis- és középvállalatoknak II. rész

PDF
Nyomtatás

boed1001.jpgAz előző cikk folytatásaként most megismerhetitek, hogy a BusinessObjects Edge Series is komoly rétegekből, szolgáltatásokból épül fel. Nagyon sok hasonlóság mutatkozik a BusinessObjects Enterprise (nagyvállalati) rendszerhez képest. Nem is akarom tovább fokozni az izgalmat, vágjunk bele és vizsgáljuk meg ennek a - kis- és középvállalatoknak szánt - csomagnak a belső működését, felépítését.

BusinessObjects Edge Series a kis- és középvállalatoknak I. rész

PDF
Nyomtatás

boed1001.jpgA BusinessObjects Edge Series csomagok lehetővé teszik a kis- és közép vállalatok számára, hogy egy professzionális eszközzel nyerjék ki a szükséges információkat. Ez a könnyen használható web-es felület hozzáférést biztosít a rugalmas riportáláshoz, hatékony lekérdező és elemző lehetőségekhez, adat vizualizációhoz (dashboard), nem is beszélve a gyors és megalapozott döntéshozatalról, az IT bevonása nélkül. Ahogy azt a BusinessObjects Enterprise XI rendszer esetében is említettük, a felhasználók ezen eszköz használatával is a biztonságosan menedzselhető, legfrissebb információt kapják.
A lehető legjobb választás a folyamatosan növekvő cégek számára.

Az Üzleti Intelligencia platform: BusinessObjects XI 3.0

PDF
Nyomtatás

bobj301.jpgAz iparág legfejlettebb, legrugalmasabb és legsokoldalúbb Üzleti Intelligencia (BI) platformról van szó, amely immáron a Business Objects, an SAP company nevéhez fűződik, ugyanis az SAP - a vállalati alkalmazások vezető szállítója - idén vásárolta fel a BusinessObjects - Üzleti Intelligencia területen szintén piacvezető - vállalatot. „Házasságuk" gyümölcse nem sokat váratott magára, ami persze még nagyrészt a BusinessObjects csapatát dicsőíti.

Unod az Excel-ben felhalmozott adatok böngészését? Akkor Xcelsius a megoldás!

PDF
Nyomtatás

xc201.jpg

A BusinessObjects a Crystal termékcsalád felvásárlásával nemcsak a riporting eszközök listáját bővítette, hanem az adatvizualizáció terén is nagyot lépett előre, köszönhetően az Xcelsius eszköznek. Régebbi nevén Crystal Xcelsius, azonban ma már csak az Xcelsius fedőnevet viseli, amin belül többféle típust különböztetünk meg, pontosan négyet.

Bizonyítottan világszínvonalú riporting megoldás: Crystal Reports 2008

PDF
Nyomtatás

c2008001.jpgA Crystal Decisions vállalatot 2004-ben vásárolta fel a Business Objects, így a Crystal Reports-ot teljes egészében integrálta a termékportfólióba, ezzel biztosítva a kompatibilitást a BO eszközök mindegyikéhez.
A Crystal Reports egy olyan intuitív jelentés-készítő megoldás, ami segít rugalmas, tulajdonság-gazdag, és megbízható jelentéseket alkotni - és szorosan integrálható mind vastag, mind vékony kliens alkalmazásba.

BusinessObjects Web Intelligence: riportálás felsőfokon

PDF
Nyomtatás

webi01.jpgA Web Intelligence riportáló eszközt kifejezetten végfelhasználóknak készítették. Segítségével könnyedén állíthatunk össze akár standard, akár ad-hoc lekérdezéseket. Használatához csak egy böngészőre van szükségünk, ugyanis az egységes BusinessObejcts InfoView felületről érhető el. Azon kívül, hogy elkészítünk egy lekérdezést, tovább tudjuk elemezni a speciális BI funkciókat használva.

BusinessObjects Central Management Console

PDF
Nyomtatás
Az információ a szervezetek legtöbbet érő értéke, így az üzleti intelligencia (BI) vállalati szintű kiterjesztése során az információk feletti szigorú ellenőrzés egy kritikus pont. A BusinessObjects ennek a kihívásnak a leküzdésére fejlesztette ki a Central Management Console adminisztrációs eszközt, amely lehetővé teszi a felhasználók és az erőforrások ellenőrzését és kezelését egy központi helyről, illetve megosztott környezetben.

BusinessObjects InfoView (BI Portal)

PDF
Nyomtatás
A BusinessObjects InfoView egy üzleti intelligencia portál ahol a riportok, elemzések tárolásra kerülnek. Ezen felül az InfoView képes tárolni és megjeleníteni bármilyen dokumentumot, beleértve a Microsoft Office dokumentumokat, pdf és zip kiterjesztésű fájlokat éppúgy, mint bármilyen Crystal Reports által elkészített riportot is.

BusinessObjects Query&Analysis modulok

PDF
Nyomtatás

Bizonyos cégméret és adatmennyiség fölött minden cég életében eljön az az idő, hogy az informatika képtelen kiszolgálni az állandó és folyton változó elemzési és riport igényeket. Ekkor van szükség arra, hogy a végfelhasználók maguk tudják készíteni elemzéseiket. Ennek elengedhetetlen feltétele, hogy az elemzõ eszköz könnyen használható legyen bárki számára. A BUSINESSOBJECTS elemzõ eszközei ennek a kritériumnak maradéktalanul eleget tesznek, nincs ennél egyszerubben használható üzleti intelligencia alkalmazás.

A BusinessObjects Designer eszköz

PDF
Nyomtatás

A BUSINESS OBJECTS iparágvezető az Üzleti Intelligencia megoldások területén. Világszerte 80 országban 42,000 ügyféllel rendelkezik, köztük a világ 500 legnagyobb vállalata közül több, mint 400-an BUSINESS OBJECTS felhasználók. A BUSINESS OBJECTS döntéstámogató moduljait 3 fő kategóriára bonthatjuk: EPM (Enterprise Performance Management), IDD (Information Discovery and Delivery), EIM (Enterprise Information Management).

Az Üzleti Intelligencia kialakulása

PDF
Nyomtatás

Joggal kérdezhetné bárki, hogy is illik ide ez a cikk. Megígérem, hogy mindenre fény derül, és ha rendszeresen elolvassátok mindegyik, ehhez kapcsolódó okosságot megértitek, miért is kellett ennyire visszamenni az időben. Pontosabban azért is van szükség a történelemre, mert eddig az „SAP Tudásmorzsák” - ahogy azt a neve is mutatja – az SAP rendszer rejtelmeiről szólt, így gondoltam nem lesz rossz, ha egy kicsit hosszú, de annál inkább a lényeget átfogó résszel kezdem.