Hirdetés


Bevezetés az SAP fejlesztés rejtelmeibe előadássorozat – 2010 tavasz

PDF
Nyomtatás

2010 tavaszi szemeszterében ismét megrendezésre került az immár 4 éves múltra visszatekintő „Bevezetés az SAP fejlesztés rejtelmeibe” című tanfolyam. A kurzust, ahogy a korábbi években megszokhattuk, most is a Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesülete és az SAP Labs Hungary közösen szervezte. A szemináriumsorozat két részből állt, egy előadássorozatból és egy egyhetes gyakorlati kurzusból.

A március végén - április elején megtartott előadásoknak ezúttal is a BME Informatika épületének egyik előadóterme adott helyet. A korábbi évekhez hasonlóan most is nagy volt az érdeklődés a hallgatók részéről. Az eseményre több mint 230-an regisztráltak és ezeknek fele látogatta is az előadásokat. Az 5 előadás során a hallgatók az SAP különböző munkaterületeibe - úgymint fejlesztés, support, tanácsadás, értékesítés – nyerhettek betekintést. Az előadásokat teszt zárta, amelyen az eredetileg regisztráltak több mint harmada részt is vett és a legjobb 39 hallgató jutott tovább a gyakorlati kurzusra.

A gyakorlati oktatás a BME „R” épületének egyik oktatótermében került megrendezésre június 21-25 között. Az oktatásokat az SAP Labs Hungary fejlesztői tartották. A tananyag megegyezett - az előző évekhez hasonlóan – azzal, amit az SAP-hoz belépő kezdő fejlesztők is elsajátítanak. A résztvevők megtanulhatták ezen, milyen nagyobb részekből áll egy SAP rendszer, mi a Data Dictionary, mi a Repository, miért adatbázis-független az SAP és megismerkedhettek az ABAP nyelvvel. Ezek az ismeretek nélkülözhetetlenek egy SAP fejlesztő számára, de azok számára is hasznosak, akik csupán felhasználóként fognak az SAP-val kapcsolatba kerülni. A gyakorlati kurzust június 28-án vizsga zárta, aminek eredményéről a résztvevők hamarosan értesítést kapnak.