Hirdetés
 

SAP NetWeaver 7.3 Ramp-up

PDF
Nyomtatás

Amint az idei TechEd konferencián már bejelentették, november 29-én kiadták az SAP NetWeaver 7.3-t korlátozott használatra. A korlátozott használat vagy ramp-up azt jelenti, hogy csak bizonyos ügyfelek jutnak hozzá és használják produktívan. Korlátozás nélkül várhatólag 2011 első negyedévétől lesz elérhető.

Az alábbiakban néhány a legfontosabb újdonságok közül:

  • továbbfejlesztett Java támogatás: Java EE5 tanusítvány, kizárólagos Java ESB (Enterprise Service Bus) és JMS publish/subscribe képesség,
  • újrafelhasználható Business Rule Set Microsoft Excel integrációval,
  • egyes szabványok továbbfejlesztett támogatása (WS Policy 1.2, SOAP 1.2, WS Trust 1.3, Java SE 6, JSR 168/286, WSRP 1.0, SAML 1.0/2.0),
  • szorosabb integráció a SAP NetWeaver Business Warehouse és a SAP BusinessObjects között,
  • a csapat és az egyes személyek termelékenységét növelő fejlesztések a SAP NetWeaver Portálon,
  • továbbá rengeteg egyéb fejlesztés és új funkció a SAP NetWeaver minden területén.

Következzenek részletesebb információk a felhasználási módok szerint csoportosítva:

Enterprise Portal

A portál oldalak Web Page Composer-rel menedzselhetők. A kulcsfelhasználók képesek egyszerűen létrehozni és menedzselni gazdag tartalmú portál oldalakat, egyesítve az üzleti alkalmazásokat a felhasználó által generált tartalmakkal, melynek eredménye a különösen rugalmas felhasználói interfész.

Egyesítették a hozzáférést az alkalmazásokhoz és a folyamatokhoz, és alacsonyabb lett a TCO (teljeskörű birtoklási költség). Így létrejött a legjobb integrációs réteg az SAP, a BusinessObjects és a nem-SAP alkalmazások és riportok számára, alacsony TCO-val, és olyan képességekkel, mint a fejlett pufferelés, integráció az SAP központi transzport rendszerével, valamint jelentősen megnövelt skálázhatóság és teljesítmény. Ezenfelül továbbfejlesztették a szerver adminisztrációt és a fejlesztési környezetet.

A SAP és nem-SAP tartalmak standardoknak megfelelően integrálhatók, úgy az SAP Portálba, mint harmadik fél által fejlesztett portálokba.

Business Warhouse

Javítottak a skálázhatóságon és a teljesítményen a gyorsabb döntéshozás érdekében. Érezhetően gyorsabb lett az adatok betöltése, a BW Accelerator teljesítménye egy újabb szintre lépett, és mostantól támogatott a Teradata adatbázisrendszer. A konfiguráció és a kezelés leegyszerűsödött az SAP Solution Manager-be integrált Admin Cockpitnak köszönhetően. Bevezették a varázsló alapú rendszerkonfigurálást.

Process integration

A PI-ban bevezettek egy sor olyan megoldást, amelyek használatra kész integrációt biztosítanak. SAP alkalmazások számára van egy előre csomagolt folyamat-integrációs tartalom, mely szemantikusan csatlakozik az SAP alkalmazásokhoz és ipari megoldásokhoz, továbbá partnerek és független szoftverfejlesztők számára az SAP certifikációs programokat kínál, melyek segítenek biztosítani a minőséget.

Egyetlen (és nem több) platform támogatja az integráció minden formáját: A2A, B2B, SOA és egyebek.

Ezen felül támogatják a harmadik féltől származó integrációs megoldások kiváltását, ezáltal csökkenthető a TCO. Ugyanakkor biztosított az együttműködés más ESBk-kel, a befektetések megóvása végett.

Széles körben támogatottak az operációs- és adatbázisrendszerek.

Business Process Management

A WD/ABAP integrációval tallózható egy backend rendszer WD/ABAP UI tárháza és WD/ABAP interfészek használhatók BPM feladatokhoz.

A folyamat- és feladat menedzser API-ja képes folyamatokat indítani, visszaad feladat-listákat és akciókat hajt végre.

A fejlesztéseknek köszönhetően a Business Rule-ok és döntési táblák újrahasznosíthatók a Rule Set-eken átívelőent. Ezzel együtt fejlesztések történtek használhatóság és fejlesztői hatékonyság területén is.

A lokális szervizek nem igényelnek konfigurációt, ami jelentős előrelépés a SOA konfigurálásban.

Mobil

Az új verzióban csökkentek a működési költségek az optimalizált ellenőrzési és adminisztrációs képessegeknek köszönhetően. A tökéletesített biztonság és az egyszerűsített upgrade növeli a rendszer robusztusságát. A backend rugalmasságát növelték a web-szervizekkel való együttműködés terén.

További információk elérhetők a SAP NetWeaver 7.3 kézikönyvben és az NetWeaver 7.3 SDN oldalakon.

A szerző az ELTE programtervező matematikus szakán szerzett mesteri fokozatot. 2005-ben programozóként csatlakozott a budapesti SAP Labs-hoz, 2007-től napjainkig egy német tanácsadó cégnél vállal szoftverfejlesztést és FS-CD tanácsadást. Emellett a Hovitaga Kft. társalapítójaként SAP Add-on-ok fejlesztésével foglalkozik.

További cikkek a szerzőtől


Nincs hozzászólása.
A téma megvitatása a fórumon. (0 hozzászólás)