Hirdetés


Könyvajánló: Capable to Match (CTM) SAP APO-val

PDF
Nyomtatás

ctmsapbook.jpgEbben a könyvajánlóban SAP Press új könyvéről lesz szó, ami az SAP CTM (Capable to Match) motorjáról és az azt használó alkalmazásokról szól.

A CTM az APO (tágabban az SCM) része, amely  a készletezési és gyártási folyamatok optimalizációját segíti. A könyv először is nagyvonalakban bemutatja az SCM/APO tervezési lehetőségeit, majd pedig kitér a főbb komponenseire, a DP-re (Demand Planning), az SNP-re (Supply Network Planning), a PP/DS-re (Production Planning and Detailed Scheduling), és a GTP modulokra. Utána megismerhetjük a igénytervezési folyamatokat, pl. a priorizációt és az aggregációt. A következőkben a szerző bemutatja, a CTM tervezés hogyan kategorizálja az érkező és meglévő készleteket minden egyes tervezési futás előtt.

Végül pedig megtudjuk, hogyan elemezzük ki a tervezési futások eredményeit.

A SAP Labs Hungary ABAP fejlesztőjeként tevékenykedik, 2010-ig az SCM / MIP területen hegesztette az SPP nevű alkatrészkezelő alkalmazást. 2011-től a DP (Demand Planning) területbe is belekóstolt egy custom development fejlesztés keretében. Ezek mellett SAP In-Memory (HANA) területekkel is megismerkedett, egy prototípus alkalmazás illetve fejleszés alatt lévő termék kapcsán.
Szabadidejét kedvesével és fotózással tölti, szeret utazni, világot látni, új dolgokat megismerni.

További cikkek a szerzőtől