Hirdetés


Ideális ajándék az SAP rajongóinak

PDF
Nyomtatás
sapkaj1.jpgÚj könyv bukkant fel a németországi könyvesboltokban. A világ mátrixa: SAP és az új globális kapitalizmus (Matrix der Welt: SAP und der neue globale Kapitalismus) címet viselő kiadvány az SAP sikertörténetére keresi a magyarázatot.
A szerzők, Ludwig Siegele és Joachim Zepelin gazdasági újságírók az öt IBM alkalmazott közös ötletétől indulnak el.

A kezdet hihetetlenül egyszerűnek hangzik: egy öttringeri gyár számára Dietmar Hopp, Hasso Plattner, Klaus Tschira, Hans-Werner Hector és Claus Wellenreuther számítógépes programot készített a hetvenes évek legelején, amely felgyorsította a megrendelések lebonyolítását. Ez adta az alapját a későbbi üzleti szoftvereknek. Az öt szakember hamar megalakította vállalkozását, melynek a Rendszeranalízis és Programfejlesztés (Systemanalyse und Programmentwicklung -későbbi SAP) nevet adták.
És így indult a világ legnagyobb üzleti szoftvercégének története, mely ma közel 52 000 embert foglalkoztat a világon. Az SAP elérte azt, ami korábban elképzelhetetlen volt: túlszárnyalta Amerikát egyik saját területén, a szoftverfejlesztés szegmensben.

A könyvben többek között választ találhatunk arra, hogyan sikerült ezt elérnie a walldorfi óriásnak, valamint mit jelent az a kifejezés, hogy „SAPitalismus".