Hirdetés


Könyvajánló: Capable to Match (CTM) SAP APO-val

PDF
Nyomtatás

ctmsapbook.jpgEbben a könyvajánlóban SAP Press új könyvéről lesz szó, ami az SAP CTM (Capable to Match) motorjáról és az azt használó alkalmazásokról szól.

A CTM az APO (tágabban az SCM) része, amely  a készletezési és gyártási folyamatok optimalizációját segíti. A könyv először is nagyvonalakban bemutatja az SCM/APO tervezési lehetőségeit, majd pedig kitér a főbb komponenseire, a DP-re (Demand Planning), az SNP-re (Supply Network Planning), a PP/DS-re (Production Planning and Detailed Scheduling), és a GTP modulokra. Utána megismerhetjük a igénytervezési folyamatokat, pl. a priorizációt és az aggregációt. A következőkben a szerző bemutatja, a CTM tervezés hogyan kategorizálja az érkező és meglévő készleteket minden egyes tervezési futás előtt.

Végül pedig megtudjuk, hogyan elemezzük ki a tervezési futások eredményeit.

Ideális ajándék az SAP rajongóinak

PDF
Nyomtatás
sapkaj1.jpgÚj könyv bukkant fel a németországi könyvesboltokban. A világ mátrixa: SAP és az új globális kapitalizmus (Matrix der Welt: SAP und der neue globale Kapitalismus) címet viselő kiadvány az SAP sikertörténetére keresi a magyarázatot.
A szerzők, Ludwig Siegele és Joachim Zepelin gazdasági újságírók az öt IBM alkalmazott közös ötletétől indulnak el.

Rendhagyó könyvajánló: SAP Project System Handbook

PDF
Nyomtatás

Hogyan lesz egy afrikai farmerből SAP tanácsadó? Hogyan jut el az ember a tehénfejéstől a projekt menedzsmentig? Kieron N. Dowling élete bizony hemzseg a hihetetlen történetektől, a következő cikkben ebbe pillanthatunk bele, és ismerhetjük meg a nemrégiben publikált kézikönyvét a SAP Project Systems Handbook-ot.

Könyvajánló: Mastering the SAP Business Information Warehouse

PDF
Nyomtatás

A BW egy meglehetősen komplex terület, amely az SAP több területét is átfogja, mivel nem egy alkalmazás támaszkodik a BW által nyújtott szolgáltatásokra. Ezt a könyvet a terüeltet jól ismerő szakértők állították össze, amely a BW alapvető kezelésén kívül tárgyalja még saját, arra épülő alkalmazások létrehozását is. Foglalkozik olyan kérdésekkel, mint például a rossz minőségű adat és kezelése, információs modelek létrehozásának lépései és a teljesítmény hangolása ezekkel kapcsolatban. Így tehát nem csak a BW-vel most ismerkedők, de a tapasztalt szakemberek is haszonnal forgathatják.

Hivatkozások:

Mastering the SAP Business Information Warehouse...

Könyvajánló: Foundations of Java for ABAP Programmers

PDF
Nyomtatás
Bizony előfordulhat minen ABAP programozóval, hogy elõbb vagy utóbb szüksége lehet igénybe venni az SAP-val használható másik programozási környezetet, a Java-t. Ez a könyv már tapasztalt ABAP programozó kollégák számára vezeti be a másik nyelv alapjait. Tehát alapvetõen kezdőknek szóló könyv ez, de mégis alapos és számos területet lefed: adatbázis kapcsolódás, SAP Java Connector, Java Server Pages, Enterprise JavaBeans, és a Java Messaging.

Hivatkozások:
Foundations of Java for ABAP Programmers könyv...

Könyvajánló: SAP xApps and the Composite Application Framework

PDF
Nyomtatás

Ez a teljesen új kiadvány kimondottan fejlesztõknek és technológiai konzulenseknek íródott. Az IT stratégák részletes betekintést nyernek az SAP xApps és a Composite Application (CAF) világába. Bemutatja hogyan profitálhatunk gyorsan a flexibilis architectúrákból. Megmutatja hogyan épithet Netweaver alapon CAF applikácókat a hagyományos üzleti alkalmazások mellett.

Az utolsó felyezet, különös, eddig még sohasem tárgyalt betekintést nyújt az SAP xApps xPD és xCQM tervezésébe és fejlesztésébe.

Hivatkozások:
SAP xApps and the Composite Application Framework könyv...

Könyvajánló: SAP R/3 kézikönyv

PDF
Nyomtatás
Egy igazán átfogó és részletes, ráadásul magyar nyelvű könyv jelent nemrégiben az SAP R/3-ról, amelyet minden, a rendszerrel csak most ismerkedő haszonnal forgathat. Leírás a kiadó honlapjáról: "A könyv az első számú szolgáltatásalapú, vállalati szintû üzleti folyamatokat kezelõ ERP rendszert, a SAP-ot mutatja be. Teljes áttekintést ad a telepítésről, implementációról, műveletekről, tranzakciókról, támogatásról. Részletesen tárgyalja az összes komponenst, beleértve a következőket: SAP Web Application Server, SAP NetWeaver, ABAP programozási nyelv és így tovább. Szól az adminisztrációról, a biztonsági kérdésekrõl, más rendszerekkel történő integrációról."

Hivatokzások:
http://www.kiskapu.hu/index.php?BODY=BookInfo&OP=details&ID=76232

Könyvajánló: Next Generation ABAP Development

PDF
Nyomtatás
Nem először írunk könyvajánlót a SAP Press kiadásában megjelent könyvről, azonban ez nem véletlen. Talán nem annyira meglepő, hogy a legjobb szakirodalmak pont a rendszert gyártó vállalat saját "márkája" alatt jelenik meg, hiszen itt vannak a legjobb szakemberek is. Ez a könyv, a Next Generation ABAP Development - híven egyik fő profilunkhoz - az ABAP programozással foglalkozik. Azonban ez nem egy egyszerű programozási segédlet vagy quick reference, hanem a fejlesztés modernebb koncepcióit veszi górcső alá, olyan "hot topic"-kokkal foglalkozva, mint Web Service fogyasztás és létrehozás, Web Dynpro programozás, Adobe Interactive Forms és még sok más modern megközelítés, amelyekre az ABAP programzóknak most és az elkövetkezendõ években már szüksége van/lehet.

Hivatokzások:
http://www.sap-press.com/product.cfm?account=&product=H1986

Könyvajánló: SAP NetWeaver Visual Composer

PDF
Nyomtatás
A VC cikkhez kapcsolódóan ajánljuk azt a könyvet, amely a hivatalos SAP Press kiadásában jelent meg. A könyv a Visual Composer-t teljes vonatkozásában tárgyalja. Az elsõ rész a model vezérelt fejlesztés elméletét mutatja be és a fejlesztőkörnyezetet. Utána az alkalmazás teljes eszköztárát ismerteti, valamint a különböző változatok közötti különbségeket is megemlíti. Végül a könyv végén természetesen a gyakorlati felhasználásokba is betekintést nyerhetünk.

Hivatokzások:
http://www.sap-press.com/product.cfm?account=&product=H1932

Könyvajánló: SAP Enterprise Portal: Technology and Programming

PDF
Nyomtatás
Az első lyen témájú könyv az SAP Enterprise Portálról, így hiánypótló alkotással van dolgunk. A könyv a folyamatok és a programozás kritikus aspektusait veszi górcső alá, nem hagyva ki a telepítési útmutatást sem. Továbbá az integrációról is részletesebben szó esik, valamint a biztonsági kérdések is előkerülnek.
Éppen ezért egy átfogó leírással van dolgunk, amely mégsem veszik el a részletekben, így akik a SAP EP-vel szeretnének (gyorsan) megismerkedni, bátran forgathatják ezt a könyvet.

Hivatokzások:
http://www.amazon.com/SAP-Enterprise-Portal-Technology-Programming/dp/1592290183

SAP és JAVA recenzió

PDF
Nyomtatás

A korábbi évek trendje felgyorsul és most már elmondható, hogy az SAP fejlesztés "kétnyelvûvéve" vált, gyakorlatilag egyenértékû programok készíthetõk Java nyelvi környezetben és az SAP "õs" programozási nyelvévben, az ABAP-ban. Egyesek szerint a JAVA végleg át fogja venni az ABAP szerepét, különösképpen a webes fejlesztések terén. Éppen ezért mi is csak javasolni tudjuk nektek, ABAP programozóknak, hogy még most kezdejetek el érdeklõdni és informálódni a JAVA-s fejlesztések mikéntje felõl, mivel ezt a tudást késõbb kamatoztatni tudjátok. Az SAP is nyújt hivatalos Java oktatást, amibõl az alapozó a JA100 kurzus. Külön könyvajánló szekciónk is van, de itt is felhívnánk a figyelmeteket egy nagyon tartalmas irodalomra, az Enterprise Java for SAP című kötetre.

Hivatkozások:
http://www.amazon.com/Enterprise-Java-SAP-Austin-Sincock/dp/1590590988

Könyvajánló: mySAP CRM

PDF
Nyomtatás
A SAP CRM cikkhez kapcsolódóan szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani egy könyvet, amely a témát taglalja. Sajnos vagy nem, de már megszokhattuk, hogy a legfrissebb és leghasznosabb irodalom csak angol nyelven érhetõ el, és ez most sem kivétel. Azonban ez ne szegje kedvetek, mert a mySAP CRM (hivatalosan támogatott könyv) az alapvetõ elveket tárgyalja, így azok haszonnal forgathatják, akik a SAP CRM 4.0-ás verziójával szeretnének vagy kénytelenek megismerkedni. Gyakorlati példákkal, lépésrõl lépésre leírásokkal gazdagított könyv ez, amely biztosan megéri az amúgy közepes árfekvésû árát.

Hivatokzások:
http://search.barnesandnoble.com/booksearch/isbnInquiry.asp?z=y&EAN=9781592290291

SAP Netweaver for Dummies

PDF
Nyomtatás

Gondoljuk, hogy jórészt tisztában lehettek a SAP és a SAP Netweaver alapjaival. Mégis bátorkodunk figyelmetekbe ajánlani egy olyan irodalmat, amely nem túl részletekbe menõen, mégsem felületesen ismerteti a SAP Netweaver arhitekturát. Haszonnal forgathatják a vállalati vezetõk is, akik most állnak egy rendszerbevezetés elõtt, de azok is, akik egy átfogó és érhetõ képet szeretnének kapni az SAP felépítésérõl. A könyv ugyan 2004-es kiadású, de ettõl még nem sokat csökken az értéke, a benne foglalt ismeretek javarészt még ma is megállják helyüket.

Hivatokzások:
http://www.amazon.co.uk/SAPs-Netweaver-Dummies-Dan-Woods/dp/0764568833/