Hirdetés


SAP oktatás indult az RTF-en

Az SAP Hungary Kft. és a Rendőrtiszti Főiskola támogatási szerződést kötöttek, melyet ma hoztak nyilvánosságra. Eszerint a szoftvercég féléves, ingyenes kurzust biztosít a főként gazdasági nyomozóknak készülő hallgatók számára.
A március 24-én, 13 fő hallgató részvételével elindult kísérleti oktatás keretében az SAP szakemberei két témában adják át a legkorszerűbb üzleti informatikai ismereteket. Az első blokkban a vállalatirányitási rendszerek az üzleti szervezetek működésében betöltött szerepéről tanulhatnak, míg a második blokkban az államigazgatásban működő IT támogatás szerepével, lehetőségeivel ismerkedhetnek a hallgatók. A tapasztalatok együttes kiértékelésétől függően a főiskola tervezi, hogy közös tananyagot fejleszt az SAP-val, valamint a következő szemeszterekben is meghirdeti a kurzust.


Prof. Dr. Sárkány István nyugállományú rendőr vezérőrnagy, a Rendőrtiszti Főiskola rektora kiemelte: „Intézményünk oktatási anyagát folyamatosan fejlesztjük annak érdekében, hogy hallgatóink az elérhető legjobb, és legmodernebb tudással felvértezve tegyenek majd eleget hivatásuknak. Örömmel fogadjuk az SAP szoftvercég támogatását."
„Az SAP nemcsak az üzleti szektorban, hanem a államigazgatás területén is jelentős nemzetközi szereplő. A mostani együttműködés keretében olyan tudást kívánuk átadni, mely hozzásegítik a bűnüldöző szerveket feladataik jövőbeli ellátásához, valamint megmutatjuk a hallgatóknak, miként segíthetik a legmodernebb informatikai megoldások a nyomozói munkát." -mondta Ablonczy Balázs, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.
Az SAP emellett 100-100 ezer forint pénzjutalommal ismerte el az ITDK (Intézményi Tudományos Diákköri Konferencia) két kiemelkedő pályamunkáját.

SAP oktatás felsőoktatási intézményekben

A megállapodás kiszélesíti az SAP együttműködését a felsőoktatási intézményekkel. Jelenleg számos egyetemen, főiskolán érhető el SAP oktatás, mind SAP Business Suite nagyrendszer, mind kisvállalati (SAP Business One) tematikában.