Hirdetés


UAP start Magyarországon

uapst.jpgMagyarországon is elindult az SAP globális felsőoktatási programja.
Az University Alliance Program (UAP) keretében a csatlakozó intézmények a legújabb SAP rendszereket vehetik igénybe oktatás céljából, nemzetközi szintű tananyaghoz jutnak, valamint a szoftvercég képzi ki a tanárokat. A hallgatók a program egyik elemeként nemzetközileg elfogadott oklevelet is szerezhetnek.
Az UAP másik előnye, hogy a résztvevő hallgatók, tanárok, intézmények a világ minden tájáról kapcsolatba léphetnek egymással, az SAP partnerhálózatával, a szoftvercég belső szakértőivel és 89 000 ügyfelével, azaz a cég ökoszisztémájával.
A hallgatók feltölthetik önéletrajzukat a nemzetközi portálra, s mely speciális adatbázisból az SAP-t használó cégek kiválaszthatják leendő, az üzleti szoftvereiket már alapjaiban ismerő kollégájukat. Így a több mint 1000 magyar SAP ügyfél -a legnagyobb vállalattól a legkisebb vállalkozásig- is hozzáférhet a nemzetközi színvonalat biztosító képzésen résztvettek önéletrajzához, amennyiben azt feltölti, és a hallgató jóváhagyását adja.
Világszerte 900 felsőoktatási intézmény vesz részt az UAP programban, az Európát is tömörítő EMEA régióban (Európa, Közel-Kelet, Afrika) jelenleg 345, mely intézményszám 2963 oktatót és több mint 70 000 hallgatót jelent.
Ablonczy Balázs, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója az UAP kapcsán elmondta: „a világ üzleti folyamatainak immár több mint fele érint SAP rendszereket. Így az SAP tudás megszerzése nemcsak annak fontos, aki a világ egyik legnagyobb szoftvercégének ökoszisztémájában szeretne dolgozni, hanem mindenkinek, aki részt vesz a gazdasági életben."