Hirdetés


Több mint 250 nyitott SAP tanácsadó és fejlesztő pozíció – Tényleg itt a válság?

Gazdasági, pénzügyi, hitelválság. Nap mint nap halljuk ezeket a kifejezéseket, ezzel van tele a sajtó, a híradó. Való igaz, hogy a válság kihat mindennapjainkra, de nézzük meg hogyan hat ez az SAP tanácsadók, ABAP fejlesztők munkájára, a megbízásaik mennyiségére!

Az sapjobs.hu statisztikái szerint 2008 decemberében, 2009 januárjában lehetett még érezni az SAP-s keresések számának csökkenését, azóta viszont fordult a trend, az oldalon jelenleg is több mint 250 nyitott pozíció található, a legkülönfélébb területekről, külföldről és Magyarországról egyaránt. Bár a magyarországi keresések szintje nem éri el a 2008-as szinteket, mégis azt lehet mondani, a keresett szakemberek számában számottevő változás nem mutatkozik. A legtöbb ajánlat értelemszerűen még mindig külföldről érkezik, de jó tudni, hogy hazánkban sem állt meg az élet és folyamatosan van igény SAP tanácsadókra, fejlesztőkre.
Felsorolni nem áll módunkban, de az sapjobs.hu -n látható, hogy a teljes SAP termékpalettán találhatunk érdekes és kihívásokkal teli pozíciókat.
Íme néhány példa, milyen változatos területekre és pozíciókra van igény:

Magyarországon

SAP Bázis szakértő
SAP Purchase to Pay (PtP) Support analyst
ABAP Developers
SAP SD tanácsadó - Business Information Manager
SAP Tanácsadó (FI, FI-AA, CO)
SAP Tanácsadó (SD, MM)
SAP BC TANÁCSADÓ

Külföldön

SAP BI/BW Senior Inhouse Consultant
SAP Security & Authorisation Expert

SAP SCM Consulting Manager

SAP Developer
SAP FI/CO Solution Consultant - SAP ERP Financials

 

A szerző SAP tanácsadóként több éve segíti hazai és nemzetközi termelő és szolgáltató vállalatok tevékenységét, főbb szakterületei a PP, PM és QM modulok. Szabadidejében az SAPjobs.hu ügyes-bajos dolgaival foglalkozik.

További cikkek a szerzőtől