Hirdetés


Nőkkel bizonyít az SAP

womensap.jpgNoha az SAP hazai munkaerejének közel negyede nő, szép elismerést kapott a cég a Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetségtől: az SAP Hungary Kft. Magyarország egyik legjobb női munkahelye. Az SAP Hungary Kft. a Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség által kíírt Legjobb Női Munkahely-2008 pályázaton elnyerte a “Legjobb Női Munkahely 2008” címet. Az első helyezést megosztva, a 250 főnél többet foglalkoztató vállalatok kategóriájában érdemelte ki a szoftvercég.

A díjat Ablonczy Balázs, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója vette át a Parlamentben.

A pályázat célja az volt, hogy rámutasson a nők foglalkoztatásának esélyegyenlőségi szempontján túl a nők alkalmazásának gazdasági szükségszerűségére is, és bemutassák a legjobb vállalati gyakorlatokat.
A pályázati anyagok elbírálása során ezeket a szempontokat vizsgálták: tisztességes munkafeltételek, karrierlehetőség, előremenetel biztosítása, egészség és jó közérzet megőrzésének lehetősége, készségek fejlesztésének lehetősége; munka és a magánélet összeegyeztethetősége.

Ablonczy Balázs a díj átadását követő prezentációjában elmondta: „a díj jó hírvivő arra, hogy megmutassa, a nőknek az IT szektorban is fontos szerepük van, mivel hozzájárulnak az iparág hosszú távú fenntarthatóságához. Az SAP hazai ügyvezetője továbbá kiemelte: „ahhoz, hogy egy cég a legjobb női munkahely legyen, szükséges, hogy ne csak a nők, hanem a férfiak számára is vonzó legyen az adott munkahely. Ennek egyik eleme számunkra, hogy mindenkit egyenlőként kezelünk, valamint élvezzük a munkahelyi diverzitás előnyeit is: mások vagyunk, és másként gondolkozunk, de egy irányba tekintünk. Ebben van az erőnk.”
Az évenkénti díjat most írták ki második alkalommal.

A díjról és a többi díjazottról bővebb információ elérhető: www.legjobbnoimunkahely.hu