Hirdetés


Magyarországi SAP bevezetéssel indul a Vodafone globális átszervezése

globesapvoda.jpgAz SAP Hungary Kft. bejelentette, hogy SAP rendszereket vezetett be a Vodafone Magyarország Zrt. A hazai bevezetés az első állomása a mobilcég 19 országra kiterjedő globális vállalat-átszervezési projektjének –„EVO program”-, mely a leányvállalatok eltérő alkalmazásokon alapuló HR, pénzügy, logisztika és beszerzési folyamatait hivatott egységesíteni.
A Vodafone globális döntése értelmében ugyanis mindenhol SAP üzleti informatikai megoldásokra cserélik le kulcsfontosságú működéstámogató rendszereiket (pl. HR, beszerzés). A magyarországi bevezetés fontosságát jelzi, hogy ez a projektmódszertan szolgál mintául a többi Vodafone leányvállalat SAP implementációjakor.
Magyarországon 13 hónap alatt vezették be az SAP megoldásait. (SAP ERP Financial pénzügyi, SAP Master Data Management törzsadatkezelő, SAP ERP HCM humán, SAP SCM ellátási lánc kezelő, SAP SRM beszállító kapcsolatkezelő, és SAP üzleti intelligencia rendszerek). 

A rendszerek használatával a hazai Vodafone múlt hónapban záródó pénzügyi évét immár az SAP megoldások segítségével zárták le.

A projektért felelős hazai vezető, Bartalis Krisztina, a Vodafone munkatársa ezzel a bevezetéssel elnyerte az „Év projektmenedzsere” díjat a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesülettől, melyet a XII. Projektmenedzsment Fórumon vett át.