Hirdetés


Veszélyes lehet az eltúlzott költségcsökkentés

terminator01.jpg"A gazdasági visszaesés egy lehetőség az erős és innovatív IT cégek számára, valamint nem jelent katasztrófát az IT iparágra nézve"- vélekedett Arnold Schwarzenegger, Kalifornia kormányzója a CEBITen, a világ egyik legnagyobb információtechnológiai kiállításán. Az amerikai állam a Szilícium-völgy hazájaként volt idén a CeBIT hivatalos partnere. Az USA nyugati parti államából közel 50 cég jött el a kiállításra, melyen a tavalyi évhez képest negyed annyi vállalat jelent meg, ám így is közel 4300 cég logójával lehetett találkozni az IT- expón.
„Néhányan mondhatják, hogy ez a legrosszabb időszak nagy kereskedelmi show-kat rendezni, de ez nem így van."-mondta Schwarzenegger politikusoknak és az iparág vezetőinek a hannoveri megnyitó során.

Angela Merkel német kormányzó beszédében ösztönözte a cégeket, hogy több pénzt fektessenek az innovációba. „Léteznek nagyon biztonságos befektetések, és ezek számomra az információ és kommunikációs technológia szektort jelentik." -jelentette ki Merkel.
A német kormány 500 millió eurót irányzott elő az IT szektor számára a gazdasági keresletélénkítés részeként, melyet Leo Apotheker, az SAP társ-vezérigazgatója üdvözölt, de mint érzékeltette, az iparág többre számított.
"A makroökonómiai helyzet nem jó" -így Apotheker, aki egyben emlékeztetett, hogy a túlzott költségcsökkentés recesszió idején is veszélyes. Az SAP -mint mondta- továbbra is folytatja befeketéseit a K+F terén.

Forrás: Reuters