Hirdetés


A nők és az SAP kedvence: A-Rod

Az SAP szponzori tevékenységének egyik főszereplőjét, a teniszező Andy Roddick-et -vagy ahogy versenyző társai nevezik: A-Rod- mutatjuk be.

Andrew Stephen Roddick 1982-ben látta meg a napvilágot az USA közepén, Nebraskában, ugyanabban az államban, mely olyan művészeket adott a világnak, mint Fred Astaire, és Marlon Brando. A két színésztől eltérően Andy már korán a sportban mutatta meg tehetségét: mindössze 18 éves, mikor az USA legjobb junior teniszezője, majd hamarosan a világ legjobbja ugyanezen kategóriában. Az ATP a 2003-as év játékosának nevezte, ugyanakkor, mikor a People magazin a legvonzóbb férfi sportolónak is választotta, a nők nem kis örömére. Ám úgy látszik nemesebb elvek is vezérlik a teniszezőt mint a kamerák kereszttüzében ütögetni a labdát, hiszen számos jótékonysági akcióban vesz rész. Ennek elismeréseként 2005-ben megkapta az Arthur Ashe humanitárius díjat. A jelenleg Texasban élő teniszezővel az SAP 2006-ban kötött három évre szóló szponzori megállapodást. A megállapodás értelmében Roddick, a 2003-as Nyílt Amerikai Teniszbajnokság, a US Open bajnoka és az SAP Open kétszeres nyertese három éven át globális "nagykövetként" képviseli az SAP-t a tenisz világában. Emellett a cég partnereként lehetőséget biztosít az SAP számára ügyfélprogramok szervezésére az ATP nemzetközi teniszversenyein. A szponzori megállapodás részeként Roddick az SAP logót viseli majd a versenyeken teniszpólója jobb ujján.

Ám nemcsak a német szoftvercég büszke A-Rod-ra: a Lexus biztosítja számára az autóját, a Rolex a karóráját, a Lacoste a ruháját, és a hazánkban még ismeretlenül csengő Babolat pedig a cipőjét.

A sportoló tartja a leggyorsabb ütés rekordját: az általa megütött labda 249,4 km/h sebességgel haladt a háló irányába, a német wikipedia értesülése szerint.

A jelenleg az ATP 9. helyén álló, Davis- kupa győztes teniszezővel 2009-ben jár le a szoftvercég szerződése. Remélhető, hogy mihamarabb egy női sportolót is támogat majd az SAP, aki szintén elnyeri a legvonzóbb sportoló címet. Csak hogy egy kis váltást hozzon a férfiak által uralt támogatotti körben.

arodhir.jpg