Hirdetés


Kedvezményes hitelkonstrukció SAP rendszerek bevezetésére

Az SAP Hungary Kft. és az UniCredit Leasing Csoport és az bejelentették, hogy együttműködési megállapodást kötöttek. A megállapodás szerint az UniCredit Leasing kedvezményes hitellehetőséget biztosít kis-és középvállalatok számára SAP szoftverek megvásárlására, bevezetésére az SAP Partnerhálózatán keresztül. A 12-60 hónapos futamidővel igénybe vehető hitelek azon ügyfeleknek kínálnak kedvező megoldást, akik számára az üzleti szoftverek bevezetésénél szokott, projekt mérföldkövekhez rögzített nagyobb összegű kifizetések (pl. licence díj, éles indulás) helyett havonkénti törlesztést választanának. A legalább 10%-os önerővel induló finanszírozási opció már SAP-t használó, és amellett elsőként döntő ügyfelek számára egyaránt elérhető.

Kányi Tamás, az SAP Hungary Kft. partner managere szerint „a megállapodásnak köszönhetően a vállalatok új köre számára válik elérhetővé a versenyképességhez szükséges, működési hatékonyságot növelő üzleti szoftverek használata.

Három az egyben TM workshop Pécsett! – SAP újgenerációs megoldások!

IPhone, SOA, Web 2.0, Facebook, Twitter, Blackberry, CRM 2.0, Business Objects, Flash Island, Adobe Smartform, Webdynpro, Android, Adobe Flex, Memory Database, BW Accelerator stb.
Ha szeretnéd tudni, hogy e kulcsszavakban és az SAP között mi a közös, akkor gyere el a most következő SAP Tudásmorzsák Workshop-ra! Szakmai közösségünk a Pécsi Tudományegyetem által szervezett OGIK'2010 Konferencia keretei között 3 egymást követő kerekasztal beszélgetést szervez, melyre szeretettel várjuk a konferencia résztvevőit és a Tudásmorzsa olvasóit.

Nyolc német a százból

A pénzügy krízis 42%-al csökkentette a a világ 100 legnagyobb vállalatának tőzsdei értékét. Noha a német vállalatokat is érintette a válság, ezen cégek sikeresen terjeszkedtek a világpiacon, és tudtak ellenállni a keresletcsökkenés hatásainak: a tőzsdei érték csökkenése az értékük harmadát jelentette -olvasható a Frankfurter Rundschau online cikkében, melyben az Ernst&Young tanácsadó cég által összeállított listát elemzik.

Gyermekek körül forog az SAP-Karácsony

sapkaracsony00.jpgAz idei karácsony alkalmából két jótékonysági akcióval segíti az SAP a gyermekeket. A szoftvercég az Angyalok Erdeje kezdeményezés keretében a Bethesda Kórház Alapítványt támogatja- ezt jelzi a budapesti Felvonulási téren található 500 fős rengetegben az 1-es számú karácsonyfa, mely az SAP logóját viseli.

A másik, közvetlen támogatást a szátoki Margaréta Gyermekotthon lakóinak megajándékozása jelentette. A 36 gyermek számára a vállalat munkatársai egyéni ajándékokat készítettek, melyeket névre szólóan nyújtottak át az intézmény karácsonyi ünnepségén. A bentlakók örömét tovább növelte, hogy egy csocsóasztalt is kaptak, amelyet azonnal használatba vettek. A cég –előző évben elkezdett hagyománya szerint- tartós élelmiszereket is átadott a Nógrád megyei községben lévő Otthon részére.

„Az SAP-nál tradíció, hogy a munkatársi karácsonyi party megszervezése mellett több, önkéntességen alapuló jótékonysági akcióban veszünk részt” -mondta dr. Tompos Dóra, a vállalat HR vezetője.

SOA lépésről lépésre

A német menedzserek 71%-a nem tudja, mit jelent a szolgáltatás-orientált architektúra -áll az "E-Business a kkv-k körében" című felmérés megállapításai között. Az ezer megkérdezett üzletember 23%-a ismerte pontosan a fogalmat és annak jelentését. Az IDS Scheer igazgatótanácsának tagja, Dirk Oevermann szerint "a SOA elsősorban egy vezetési koncepciót" jelent a kkv szektor számára. A szolgáltatás-orientált architektúra alkalmazása igenis megtérül: például a Kaeser légtechnikai rendszereket gyártó vállalat egy éve vezetett be SOA megoldást, mellyel 40%-al növelték a folyamathatékonyságot -állítja Falko Lameter, a vállalat informatikai vezetője. Ám a kihívások is egyre tisztábban látszódnak a SOA alkalmazások bevezetése kapcsán.

Mobilról is irányítható a kkv csodafegyver

sapbomobil0.jpgIphone-ról, Ipad-ról is elérhető a SAP Business One

Mobilmegoldást készített az SAP a kisméretű cégek számára kínált vállalatirányítási rendszeréhez, az SAP Business One-hoz.
Az Apple Itunes-ról letölthető, iPhone-ra és iPad-ra egyaránt optimalizált alkalmazás azon funkciókat összegzi, melyeket az üzleti vezetők leggyakrabban használnak. Igy távolról is elérhetőek, kezelhetőek a vállalatirányítási rendszer pl. jóváhagyási, engedélyezési, készlet-és árlista, üzleti partneradatok, valamint egyes üzleti intelligencia funkcionalitásai. A 25 nyelven, köztük magyarul is tudó alkalmazás ingyenes a legfrissebb, 8.8-as verziószámú SAP Business One rendszer felhasználói számára.

Tudásmorzsák Workshop! – SAP Supplier Relationship Management

tmws001.jpgSzeretnél találkozni az SRM terület szakembereivel?
Szívesen megvitatnád ötleteidet vagy javaslataidat egy kerekasztal-beszélgetésen?
Szakmai kérdéseid vannak?
Akkor a következő workshopot neked ajánljuk!

Az SAP közzétette harmadik negyedéves fenntarthatósági számait

sapfenntartahato0.jpgA közlekedés a felelős a legnagyobb CO2 kibocsátásért

Az SAP AG harmadik negyedévben összesen 115 kilotonna szén-dioxidot bocsátott ki globálisan, mely megegyezik az előző negyedévivel. Az emisszió közel fele az EMEA (Európa, Közel-Kelet, Afrika) térségben történt- adta hírül a szoftvercég negyedéves fenntarthatósági gyorsjelentése.

Az előzetes, és nem auditált számok szerint a világszintű kibocsátás legnagyobb részét az üzleti repülőutak (42 kilotonna) adják. A szoftvercég ugyanis nemcsak a saját, közvetlen, hanem az üzleti tevékenységével összefüggő CO2 kibocsátását is méri, mint amilyen a kölcsönzött autók használatából (2,5 kilotonna), vagy éppen a távfűtésből származó (0,6 kilotonna).

Novemberi Tudásmorzsák találkozó

A korábbi találkozó sikerére és a pozitív fogadtatásra tekintettel újra megrendezésre kerül a Tudásmorzsák közösségi összejövetel.
Téged is szeretnénk meghívni a november 26.-án (csütörtök) a Wallhalla Clubba. A szigorúan szakmai program helyett egy kötetlen társas tevékenységre invitálunk, ahol kipróbálhatod magad a a bowling, csocsó, darts és cash-flow játékokban, mindemellett a kedélyes sörözgetés is a rendezvény részét képezi!

Szeretettel várunk minden régi és új Tudásmorzsák olvasót!

Fontos!
Kérünk Titeket, amennyiben el szeretnétek jönni, jelezzétek részvételeteket az alábbi oldalon:

Jelentkezés

Részletek

Időpont: 2009. november 26. csütörtök 18:00
Helyszín: Wallhalla ClubTérkép:Google Maps

Megközelíthetőség: 74-es trolibusz végállomás, Károly krt. 47-49-es villamos, 2-es metró Astoria
Megjelenés: Utcai viselet, szigorúan sörözéshez!

Várunk mindenkit szeretettel!
Tudásmorzsák Csapat

A régió éltanulója lett egy magyar értékesítési partner

flpal0071.jpgAz itelligence Hungary Kft., a magyar SAP egyik partnervállalata érte el a első helyezést a közép-európai régióban az anyacég újonnan debütált nemzetközi partnerversenyén.

Az ún. Best Performance Challenge versenyen az SAP Business All-in-One, ill. üzleti intelligencia szegmens értékesítési partnerei vehettek részt a hazánkat is tömörítő EMEA (Európa, Közel-Kelet, Afrika) térségből. A program célja az volt, hogy a középméretű cégek számára vállalatirányítási, döntéstámogatási rendszereket értékesítő partnerek a legújabb marketing, és termék tudást megismerjék, felhasználják mindennapi munkájuk során. Ennek során nemzetközileg elismert szakemberektől tanulhattak, majd a képzés végén egy-egy üzleti szituációban (pl. hideghívás, igazgatótanács szintű prezentáció, ajánlatadás) demonstrálták az elsajátított tudást a szintén nemzetközi zsűri előtt. A verseny során továbbá a résztvevők feladata volt online közösségek életre hívása, működtetése. Emellett az üzleti lehetőségek kialakítása céljából a közösségi média terében kellett végrehajtaniuk különböző tevékenységeket, melyek szinte ismeretlenek voltak a hazai csapatok számára. A programban a huszonkét magyar középvállalati, és nyolc üzleti intelligencia partnertől 2-2 fő indulhatott.

SAP Tudásmorzsák sörözés!

sor.jpg

Eljött az első alkalom, hogy egy kötetlen találkozó keretében a fiatal SAP érdeklődőktől kezdve, az öreg motoros szakemberekig közösen sörözhessünk a SAP Tudásmorzsák szervezésében! Itt lehetőséged nyílik megismerni sorstársakat, konkurenciát, partnereket, értékesítőket, programozókat, tanácsadókat, a leendő főnöködet vagy az ex-kollegákat!

 

Orosz rakétacégbe csapódott az SAP

sapurhajo.jpgAz SAP AG bejelentette, hogy az orosz Proton-Perm Motors a szoftvercég megoldását választotta üzleti folyamatai támogatására.

A több ezer embert foglalkoztató, Urál-hegység lábánál fekvő vállalat rakétahajtóműveket gyárt különböző légi-és űrjárművekhez, többek között a Proton -mely például a Mir, a Nemzetközi Űrállomás moduljait juttatta célba- valamint az újgenerációs Angara hordozórakéta család számára is.
A Proton-Perms Motors a nagyvállalati szoftvermegoldással a mindennapi, széleskörű tevékenységeit optimalizálja, melynek során 20%-os raktárkészlet csökkentést, és 15%-al gyorsabb gyártási folyamatokat kíván elérni.

A 2010. novemberében elinduló, háromfázisos bevezetés az emberi erőforrás, a gyártás, a pénzügy, a könyvelés, a beszerzés, a raktárkészlet, az értékesítés, a tervezés, a minőségbiztosítás, az ügyfélkapcsolatok, valamint az elemzés területét fogja érinteni.

A szerződés értékét a felek nem hozták nyilvánosságra.

Állásajánlat - ABAP Fejlesztő

Nemzetközi hátterű vezető telekommunikációs partnerünk magyarországi leányvállalatának megbízásából

ABAP Fejlesztő pozícióba munkatársat keresünk

Augusztus 20-ig SAP - kupa

Szoftvercég a névadó szponzora a tenisz országos korosztályos bajnokságnak- díjtalan a belépés

Egyéni és páros küzdelmekkel folyatódik a hazai teniszélet egyik jelentős eseménye, a korosztályos magyar bajnokság. A 150 versenyző részvételével zajló budapesti kupa támogatója, névadó szponzora az SAP Hungary Kft..
Nyolc fiatal bajnokot avat négy korosztályban a szervező, a Magyar Tenisz Szövetség az aug. 20-án zárodó kupán.
A hazai informatikai cég anyavállalata, az SAP AG a világ egyik legnagyobb szoftvergyártójaként hagyományos sporttámogató, a tenisz világában Andy Roddick-ot szponzorálja. Az SAP Hungary Kft. a megelőző években a balatoni vitorlázást támogatta, akkor is névadóként.
A XI. kerületben, a Feneketlen-tó környezetében (Park Teniszklub) zajló versenyre a belépés nézők, szurkolók számára ingyenes.

A BI négy trendje

bi4t.jpgAz IT iparágban, -ahogy sok más szektorban szintén- számos kutatás lát napvilágot a jövő piacformáló trendjeiről.

Az üzleti intelligencia (business intelligence-BI) alkalmazások terén 4 ilyen trend olvasható ki -állapította meg a Experton Group tanácsadó cég jelentése. Eszerint az adatforrások és az adatok mennyisége folyamatosan nő, a BI megjelenése web 2-es felületeken egyre határozottabb lesz, valamint a folyamat-automatizálás, és egységesítés folytatódni fog. Az olyan metódusok is megerősödnek a piacon, mint a SaaS (szoftver mint szolgáltatás), vagy a nyilt forráskodú licencek.

A BI alkalmazások gyengeségeinél a stratégiai, felhasználói elfogadottság, és technikai hiányokat azonosították a válaszadók. A kutatás ugyanakkor rámutat: a BI használata támogatja az optimálizált döntéshozatalt, és segít meghatározni a belső-külső környezet megváltozása miatt szükséges korai lépéseket.

Forrás: is report

A lovagok ismét elküldték a listájukat

lovagcopr.jpgA kanadai székhelyű Corporate Knights szervezet már évek óta közli a világ 100 leginkább fenntartható vállalatának nevét, melyek között immár ötödik esztendeje szerepel az SAP-é is. A listán szereplő vállalatokat 1800 nyilvánosan jegyzett cég közül választják ki 80 fenntarthatósági kritérium alapján, így például miként kezelik környezeti, társadalmi és vállalatirányítási felelősségeiket.

A felmérés szerint az Egyesült Államokban van a legtöbb fenntartható vállalat (20), melyet az Egyesült Királyság (19) és Japán (15) követ. Az összeállítás készítői szerint az itt szereplő 100 cég átlagéletkora 102 év, azaz tényleg van szerepe a pénzügyi mutatószámokon túl lágy tényezőket is mérni egy fenntartható üzletmenethez.

A listában több, Magyarországon is ismert márkát fedezhetünk fel, úgy mint; Air-France KLM, Adidas, Amazon.com, Coca-Cola, Danone csoport, Honda, Roche, Unilever.

Kontinentális Európa legjobb márkája a walldorfi

sap-logo3.jpgA kontinentális Európa legjobb márkájaként jelölte meg az SAP-t a Millward Brown Optimor tanácsadó cég a 2010-es legértékesebb globális márkákat felsoroló tanulmányában.

A kutatás szerint, az összesített rangsorban a világ 100 legértékesebb márkái között a 21. helyen zárt a szoftvergyártó, 24,29 milliárd dollár márkaértékkel, mely 3%-os növekedést jelent a tavalyi évhez képest.

A lassuló növekedés ellenére is keresik a szakértőket

A VDI Nachrichten értesülései szerint a német IT és telekommunikációs szövetség, a BITKOM nem számol a munkahelyek csökkenésével a IT szektorban Németországban. A telekommunikációs szektor 1.2%-os munkahely csökkenését az IT szektor 1.5%-os növekedése fogja ellensúlyozni. Mivel számos cég, mint például a Lufthansa folyamatosan IT projekteket működtetnek, állandó számítástechnikai munkaerőt igényelnek. A BITKOM elnöke, August-Wilhelm Scheer szerint annak érdekében, hogy felkeltsék a fiatalok érdeklődését az IT szakma iránt, még több sikertörténetet kell bemutatniuk. Meg kell változtatni a szektorról kialakult képet, és pozitív karrierlehetőségekre kell koncentrálniuk. Fontos lenne az IT szakmát közelebb hozni a női munkaerőhöz is -húzta alá a szakmber.

http://www.recovery.pa.gov/

flagusa01.gifAz amerikai gazdaságélénkítő csomag (American Recovery and Reinvestment Act) elfogadásával Pennsylvania állam ügynökségei több mint 13,5 milliárd dollár támogatáshoz jutnak. Ennek egyik feltétele, hogy az állam a szövetségi kormányzat fele szabályos időközönként, különböző szempontok szerint jelentse az egyes projektek állapotát, mennyi pénzt költöttek el, és hogy ennek eredményeképpen hány munkahelyet teremtettek. Ahhoz, hogy ezt a jelentéstételi feladatot képesek legyenek ellátni a szakemberek, az SAP üzleti intelligencia megoldásait veszik igénybe.

Szlovénia a hetedik EU-tagállam, mely SAP-val adózik

slotax01.jpgAz SAP AG bejelentette, a szlovén Pénzügyminisztérium a szoftvercég Tax and Revenue Management for Public Sector megoldását választotta. A szoftvercsomag egy elavult rendszert követ, és egyszerűsíti az állampolgárok és az adóval foglalkozó hivatalnokok feladatait a hazánkkal szomszédos országban. 

Őskövületek és modern IT megoldások a berlini Természettudományi Múzeumban

Új trófeája van az SAP-nak
Az SAP AG bejelentette, hogy a berlini Természettudományi Múzeum az SAP szoftverrendszerét választotta, melyet 7 hónapos bevezetési időszak után kezdett el használni.

A több mint 30 millió tárgyat jelentő gyűjteménnyel rendelkező, és egyben Németország legnagyobb természettudományi múzeuma a pénzügyi, a beszerzési, és az anyaggazdálkodási folyamatai támogatására használja a nagyvállalatok számára kidolgozott SAP ERP 6.0 ügyviteli rendszert.

SAP oktatás indult az RTF-en

Az SAP Hungary Kft. és a Rendőrtiszti Főiskola támogatási szerződést kötöttek, melyet ma hoztak nyilvánosságra. Eszerint a szoftvercég féléves, ingyenes kurzust biztosít a főként gazdasági nyomozóknak készülő hallgatók számára.
A március 24-én, 13 fő hallgató részvételével elindult kísérleti oktatás keretében az SAP szakemberei két témában adják át a legkorszerűbb üzleti informatikai ismereteket. Az első blokkban a vállalatirányitási rendszerek az üzleti szervezetek működésében betöltött szerepéről tanulhatnak, míg a második blokkban az államigazgatásban működő IT támogatás szerepével, lehetőségeivel ismerkedhetnek a hallgatók. A tapasztalatok együttes kiértékelésétől függően a főiskola tervezi, hogy közös tananyagot fejleszt az SAP-val, valamint a következő szemeszterekben is meghirdeti a kurzust.

Földrajzi bravúrt hajt végre az SAP: Indiát Európához csatolja

sap.jpgAz SAP AG bejelentette, hogy átszervezi irányítótestülete egy részét, hogy termékeit és megoldásait hamarabb piacra tudja bocsátani. Ennek részeként két új területet hoznak létre (Industry and Solution Management és Product Design and Development), melyet az igazgatóság két tagja, a Business Objects korábbi ügyvezetője, John Schwarz valamint Jim Hagemann Snabe felügyel.

12 milliárd dollárt ér az SAP márka

Az SAP a világ legjobb 30 márkája között

Walldorf, Németország- Az SAP a BusinessWeek/Interbrand által közzétett, 100 legjobb globális márkát jegyző listán a 27. helyezést érte el. Ezzel a tavalyi évhez képest négy hellyel javította pozícióját a szoftvercég, melynek márkaértékét 12, 1 milliárd dollárra becsüli az összeállítás.

A lista készítői megjegyzik: „ az SAP az új globális kampányával -Eljött az ideje egy átlátható, új világnak- azt a vizionárius, és erőteljes jelenlegi szerepét mutatja be, melyet szoftverei jelentenek az üzleti kapcsolatokban." Mint ismeretes, a világ üzleti folyamatainak fele érint SAP rendszereket.

UAP start Magyarországon

uapst.jpgMagyarországon is elindult az SAP globális felsőoktatási programja.
Az University Alliance Program (UAP) keretében a csatlakozó intézmények a legújabb SAP rendszereket vehetik igénybe oktatás céljából, nemzetközi szintű tananyaghoz jutnak, valamint a szoftvercég képzi ki a tanárokat. A hallgatók a program egyik elemeként nemzetközileg elfogadott oklevelet is szerezhetnek.
Az UAP másik előnye, hogy a résztvevő hallgatók, tanárok, intézmények a világ minden tájáról kapcsolatba léphetnek egymással, az SAP partnerhálózatával, a szoftvercég belső szakértőivel és 89 000 ügyfelével, azaz a cég ökoszisztémájával.

Nagyköveti címet kapott az SAP

kny02_t.jpgAz SAP Hungary Kft. megkapta a Környezetvédelem Nagykövete elismerést dr. Oláh Lajos államtitkártól, a környezetvédelmi program alapítójától. Az SAP ezzel az első vállalatként csatlakozik a példamutató csapathoz, melynek tagjai –többek között- Csapó Gábor olimpiai bajnok vízilabdázó-edző; Fenyő Iván színész; Görög Zita műsorvezető; Kukorelly Endre író; Németh Lajos meteorológus, Novák Péter zenész, közéleti személyiség; s számos politikus –köztük Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter is.
A szoftvercég a díj átvételével vállalja, hogy korábbi környezetvédelmi erőfeszítéseit megtartja, és lehetőség szerint további kezdeményezésekkel erősíti eddig elért eredményeit.

<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL