Hirdetés


Chat program ABAP-ban? Igen, lehetséges!

PDF
Nyomtatás

abapchat.jpgKorábbi Tudásmorzsák kiadásokban már írtunk Kabai Imre (www.kabai.com) ABAP forráskódjairól, így gondoltuk folytatjuk ezt a hagyományt. Ebben a rövid leírásban egy olyan programról szól, ami lehetővé teszi két bejelentkezett felhasználó számára, hogy chateljenek egymással a SAPGui-n keresztül. Izgalmasan hangzik, igaz?
A program működéséhez két Z reportot kell létrehoznunk, az egyik, a ZPOPUP maga a chat program, amit el kell indítani mindkét felhasználónak, a másik pedig a ZPOPUPDE, ami a kommunikációt biztosítja.

ALV generátor

PDF
Nyomtatás

Egyesek szerint az ALV riportok létrehozása hosszú, bonyolult és unalmas feladat. Ebbõl a háromból legalább egy igaz. Egy interneten fellelhetõ, interaktív alkalmazás segítségével azonban mindhárom problémára megoldást találunk. Ugyanis létezik egy ALV riport generáló, amelynek segítségével ezen fejlesztési fázis idõigényét a töredékére lehet rövidíteni. Meg kell adni néhány paramétert, amibõl az internetes alkalmazás legenerálja a kódot, amelyet a szerkesztõbe másolva még hegeszthetünk egy kicsit, de alapvetõen egy jól használható alapot kapunk. Egyébiránt a szolgáltatás ingyenes! Köszönjük olvasónknak, hogy megosztotta velünk ezt valóban nagyon hasznos megoldást! Ti is nézzétek meg! http://www.alvrobot.com.ar/