Hirdetés
 

Papírnyomtatványok helyett interaktív PDF űrlapok

PDF
Nyomtatás

SAP Interactive Forms by Adobe szoftver

A mai kor vállalatának alapvető gazdasági érdeke, hogy üzleti folyamatait a lehető legnagyobb mértékben automatizálja és a manuális adminisztrációt csökkentse. A papíralapú dokumentumok kezelése azonban törékeny láncszeme a hatékony vállalati alkalmazásoknak. Az SAP és az Adobe Systems közös fejlesztésére épülő, és a vállalatok egyedi igényeire szabható megoldások segítségével a vállalatok gyorsan és könnyen alkalmazhatnak olyan interaktív, digitális PDF űrlapokat, melyek az SAP alapú vállalatirányítási folyamatokba közvetlenül integrálhatók.

Egy vállalat majd' minden működési területén zajlanak manuális adminisztrációval lebonyolított, papír vagy e-mail alapú folyamatlépések. A vállalatirányítási alkalmazásokba közvetlenül nem kapcsolódó információcsere lassítja vagy megakasztja a munkát, az adatok feldolgozása számtalan hibalehetőséget rejt, és nem teszi lehetővé a dokumentumok azonnali archiválását sem. Papíralapú nyomtatványokkal a mindenkori aktuális űrlap-verziók elosztása, a hozzáférési jogosultságok szabályozása, illetve a bennük szereplő adatok kinyerése vagy újbóli felhasználása is nehézkes.

Ezen kihívásokra ad megoldást az SAP interaktív PDF űrlap, amely egyedi igények szerint alakítható ki és közvetlenül kapcsolódik a webes alapú SAP alkalmazásokba. A papír formátumhoz teljesen hasonló, automatikusan személyre és szerepre szabható űrlapok adatai kitöltést és elküldést követően azonnal feldolgozásra kerülnek az SAP rendszerben, és biztosítják a folyamatok továbbvitelét. A belső munkatársak és külső partnerek például a vállalati Internetes portálról tölthetik le a kitöltendő űrlapokat vagy e-mailben kapják meg a cégnél felépített automatizált munkafolyamatok (workflow-k) részeként. Az interaktív PDF űrlapok révén minimálisra csökkenthetők az adatbeviteli hibák, gyorsul az üzleti folyamatok végrehajtása, és hatókörük kiterjeszthető a vállalat vezetőire, az alkalmi és mobil felhasználókra és külső szereplőkre is (szállítók, ügyfelek).
 

Szlaig.jpg


Az interaktív PDF űrlap alkalmazható számos üzleti területen, mint beszerzés és logisztika (számla, beszerzési-megrendelés jóváhagyási folyamatok), munkaerő-gazdálkodás (Cafeteria választó, munkavállalói formanyomtatványok, utazás-menedzsment), értékesítés (készletfoglalás), pénzügy (leltár-ívek, vevői egyenlegközlők), de a jogosultság-igénylés, riportok és adatlekérések vagy törzsadat-karbantartás is központosíthatóvá válik ezáltal. Az elektronikus formátum pedig lehetővé teszi a gyors és biztonságos elektronikus aláírást, mely követhetővé teszi a folyamatokat és azok résztvevőit.

Az SAP NetWeaver fejlesztőeszközeibe integrált Adobe LiveCycle Designer segítségével az interaktív űrlapok a felhasználók egyedi elképzelései szerint alakíthatók ki, beleértve az űrlapok kinézetét, az SAP adatkapcsolatok és a háttér logika meghatározását.

Az interaktív PDF űrlap alkalmazása nem csak a jogszabályoknak való megfelelőséghez teremti meg a formai alapot, de növeli a mindennapi munka hatékonyságát, a munkatársak együttműködését és a partnerek/ügyfelek elégedettségét az egyszerűbb ügykezelés révén.

 


Téma megvitatása (3 hozzászólás)
Papírnyomtatványok helyett interaktív PDF űrlapok
2009. Február 25. szerda, 09:05
** Ebben a témában a következő cikket vitatjuk meg: Papírnyomtatványok helyett interaktív PDF űrlapok **

Szia Enikő!
Engem az érdekelne, hogy a PDF űrlap az SAP bármelyik verziójához integrálható?
Üdv,
Kati
Vá: Papírnyomtatványok helyett interaktív PDF űrlapok
2009. Február 27. péntek, 23:06
kgrof írta::
QUOTE:
** Ebben a témában a következő cikket vitatjuk meg: Papírnyomtatványok helyett interaktív PDF űrlapok **

Szia Enikő!
Engem az érdekelne, hogy a PDF űrlap az SAP bármelyik verziójához integrálható?
Üdv,
Kati


Kedves Kati!

Én ezt az információt találtam:
https://www.sdn.sap.com/irj/sdn/adobe A főoldal
https://www.sdn.sap.com/irj/scn/go/portal/prtroot/docs/library/uuid/2a8a0a37-0301-0010-f794-aecd1bb426e0 GY.I.K


Can Interactive Forms work within, for example, an SAP R/3 Enterprise or 4.6C system? Or is it possible to run a stand-alone SAP Web AS 6.40 instance with a lower-release SAP system?

Interactive Forms is shipped as a part of SAP Web AS 6.40. SAP Web AS 6.40 can be connected to lower-release backend systems to exchange data (using RFC).

If you want to use forms in interactive scenarios, you can use technologies such as an RFC connection to exchange data between your application system (for example, SAP R/3 4.6C) and the SAP Web AS 6.40, which includes the required Adobe technology. Note that this does not apply to the use of Interactive Forms in the Internet Service Request framework, which is extensively used in SAP Manager Self Service (e.g. Personnel Change Request).

If you are working with high-volume printing scenarios, consider that the customization of print forms is optimized for use within SAP applications. This means:

*

At design time, you create relations between application data and form objects based on a common SAP dictionary.
*

Form templates are available within their corresponding SAP applications. Templates are delivered by SAP only as part of an application.
*

Performance is optimized for bundled systems, i.e. an SAP application system and its technological platform.

SAP recommends that customers:
o

Use the same system for application and form printing services in high-volume scenarios.
o

Work with SAP-delivered form templates in the corresponding application. (If you use SAP NetWeaver for form printing services only, you will need to build your scenario from scratch.)

Please note: If you are planning a high-volume printing project using SAP Web AS 6.40 and an existing, lower-release SAP solution, please turn to your SAP consulting contact for detailed guidance.
Vá: Papírnyomtatványok helyett interaktív PDF űrlapok
2009. Március 03. kedd, 15:23
Kedves Kati!

Alapban a webes SAP rendszerekhez - ECC 5.0 és 6.0 - integrálhatók az űrlapok, mert ezek tartalmazzák (többek között) a web szolgáltatások hívásához szükséges komponenseket, amiken keresztül az Adobe technológia működik.

Ugyanakkor kidolgoztunk egy megoldást, amivel korábbi rendszerek 4.7 és feltehetőleg a 4.6 is tudja használni az űrlapokat, ehhez azonban egy további elem (egy "ugródeszka" )szükséges az infrastrukturában , ami biztosítja a web szolgáltatások elérsét.

További kérdésedre készséggel válaszolok. Üdvözlettel: Enikő

A téma megvitatása a fórumon. (3 hozzászólás)