Hirdetés
 

Mobil vállalati alkalmazások

PDF
Nyomtatás

mmobil00.jpgHogyan válhat gyorsabbá üzletmenetünk

Az utóbbi néhány évben az okostelefonok rendkívül felgyorsult terjedésének lehetünk tanúi. Ennek egyik fő oka a látványos és könnyen kezelhető mobil felhasználói felületek megjelenése. Az SAP kitűnő lehetőséget lát abban, hogy ezt a mobil felhasználói élményt az üzleti alkalmazások világába is széles körben elhozza.

A mobil üzleti alkalmazások új generációja

Korábban a mobiltelefonok csekély számítási kapacitással rendelkeztek, valamint a mobil adatátvitel költsége magas volt, és a lefedettség sem volt mindenhol kielégítő. Ennek megfelelően a régebbi mobil üzleti alkalmazások csak néhány nagyon speciális területen voltak használhatók.
Ezek az alapfeltételek (a telefonok kapacitása, a mobil adatelérés sebessége, ára és lefedettsége) a közelmúltban drasztikus fejlődésen mentek át. A robbanásszerűen terjedő "fogyasztói" mobilalkalmazások (játékok, social networking, személyes produktivitást segítő egyszerű szoftverek stb.) új felhasználói elvárásokat teremtettek a könnyű használhatóság és az alkalmazások egyszerű letölthetősége terén. Emiatt az üzleti felhasználók új generációja hasonlóan egyszerű mobil hozzáférést vár el a vállalati rendszerekhez.

mmobil01.jpg mmobil02.jpg

Mit várnak a felhasználók?

mmobil03.jpgElőször is: nem csupán olyan mobil üzleti felhasználókról beszélhetünk, akik gyakran vannak úton a munkájuk kapcsán. Azok, akik eméletileg egész munkaidejüket az irodájukban töltik, szintén növelhetik munkájuk hatékonyságát illetve gyorsíthatják üzletmenetüket azáltal, hogy mobiltelefonon keresztül végeznek el egyszerűbb feladatokat. Például egy workflow jóváhagyást bevásárlás közben a pénztárnál sorban állva vagy egy mobilon elolvasott e-mailben érkezett adatnak utánanézve egy megbeszélés szünetében. Ily módon a mobiltechnológia támogatja a munka és a magánélet egyensúlyának javítását, hiszen ha el tudunk végezni "üresjárati" pillanatainkban néhány üzleti feladatot, több idő maradhat egyéb dolgainkra.

Hogyan profitálhat cégünk a mobil hozzáférésből?

A mobil megoldások határozottan átalakíthatják a munkavégzés módját. Amikor az alkalmazottak számára adott a lehetőség, hogy a vállalati információkhoz vagy munkafolyamatokhoz bárhol és bármikor hozzáférjenek, sokkal hatékonyabban ki tudják használni idejüket. Ez gyorsabban elvégzett üzleti folyamatokhoz és megnövelt hatékonysághoz vezet. A vállalati alkalmazásokhoz való mobil hozzáférés felgyorsítja az üzletet.

Hogyan segít ebben az SAP?

Célunk, hogy az SAP mobil megoldások elfogadottságát és értékét egyre több alkalmazás egyre több fajta mobileszközre való kifejlesztésével növeljük, olyan felhasználói élményt nyújtva, amelyet ügyfeleink elvárnak. Ennek érdekében úgy használjuk ki az üzleti folyamatok szoftveres megvalósításának terén meglévő erősségünket, hogy eközben partnerként együttműködünk a vállalati mobil megoldások globális piacvezető cégeivel. Ezen partnereink közül a legjelentősebb a közelmúltban a Sybase volt, amely céget az SAP 2010 júliusában fel is vásárolt. Partnereinkkel közösen fejlesztett alkalmazásaink némelyikét (pl. Sybase Mobile CRM & Mobile Workflow Inbox for SAP) már nagy ügyfeleink használják, ezeken felül még számos új mobilalkalmazás fejlesztése folyamatban van.

Csontos Péter
SAP Labs Hungary, Mobile Application Development

Ez a cikk egy SAP Developer Network-ön olvasható interjú kivonata, melyben Kevin Nix - aki az SAP Products & Solutions részlegén belül senior vice president-ként felel a mobil fejlesztésekért - mutatja be az SAP üzleti mobilitásra vonatkozó stratégiáját.
http://www.sdn.sap.com/irj/scn/go/portal/prtroot/docs/library/uuid/20ff8a6d-247d-2d10-9c90-b63cfa4099f6?QuickLink=index&overridelayout=true

Az itt látható képek illusztrációk, némelyik már megvásárolható SAP terméket mutat be, némelyik azonban olyan prototípust, amelynek termékként való megjelenésére az SAP nem vállal garanciát.Téma megvitatása (3 hozzászólás)
Mobil vállalati alkalmazások
2010. Augusztus 23. hétfő, 17:52
** Ebben a témában a következő cikket vitatjuk meg: Mobil vállalati alkalmazások **

Kedves Péter!

Terveznek hasonló szolgáltatások fejlesztsét SAP Business One rendszerre is? Nagy hasznát tudnánk venni mi is hasonló mobil hozzáférésnek, jó ötlet!

Üdvözlettel: Uzonyi Tibor, UNDEFASA-Hungária Kft.
Mobil vállalati alkalmazások
2010. Szeptember 14. kedd, 16:52
Kedves Tibor,
Ez a megoldás már létezik SAP Business One rendszerre, AppStore-ból hamarosan letölthető lesz.
Mobil vállalati alkalmazások
2010. November 26. péntek, 16:06
Már csak az android hiányzik... Reméljük lesz az is. Egy két kezdeményezést láttam..

A téma megvitatása a fórumon. (3 hozzászólás)