Hirdetés
 

Online SAP tanulás? – Avagy, hogyan használjuk a videó-megosztókat?

PDF
Nyomtatás
ytlearn.jpgHogyan tud egy vizuális beállítottságú ember a leggyorsabban megtanulni valamit? Gondolom a válasz egyértelmű : Vizuális módon!  A mostani cikkünkben összegyűjtöttünk egy pár oktatófilmet a Youtube-ról, hogy ezzel mutassunk irányvonalat a tanulni vágyóknak.


A videó megosztók felfutásának az eredete a vicces rövidfilmek korszakára tehető vissza. Arra az időkre, amikor még a pár perces humoros felvételeket e-mailben terjesztették az ismerősök körében. A postafiókok túlterheltségét megelőzve erre a célra kezdték el használni a videó-megosztó oldalakat, ahol már csak a hiperhivatkozásokat kellett továbbküldeni a több megabájtos fájlok helyett. A második hullámban már megjelentek a videó klippek és a filmelőzetesek, majd a később a média több terméke is lassan benépesítette ezeket az oldalakat. Számunkra mégis az a legfontosabb, hogy lassan az oktató jellegű videók is teret nyertek ezen a területen is. Noha kezdetben a játékok trükkös megoldásait örökítették meg, később áttértek a bonyolultabb szoftverek kezelésére (Pl. Adobe Photoshop)  és így jutottunk el az SAP témakörhöz, ahol az egyes felhasználók saját videókat készítettek tudásuk megosztása végett.

A megfelelő kulcsszavas keresések után, a találati lista elég vegyes képet alkot a szoftverről, így ízelítőleg kiválogattunk egy párat, melyet hasznosnak ítéltünk meg.

SAP NetWeaver 7 (ABAP) Installation GuideKellemes világzenei aláfestéssel ismerhetjük meg a NetWeaver 7.0 installálásának a folyamatát.

Tutorial-SAP workflow


A film bemutatja egy workflow készítését, lépésről – lépésre. ( Spanyol akcentust kedvelők előnyben! )

Hasonlóan az előzőhöz 4 részben bemutatja a Workflow készítését.

How to create an Organization Plan for SAP workflow


A kisfilm segítségével bepillantást nyerhetünk a szervezeti ábra kialakításába.

SAP Training Online -How to create hierarchies Pt1


Szervezeti felépítés készítése adattárházban.

SAP BW - How To...Create a generic extractor from SAP R/3


Egy némafilm az általános extractor készítésére.

ABAP oktató videók

abap videos


first ABAP program


SAP ABAP Online Video Training


A némafilm izgalmas feliratokkal próbálja elmagyarázni a képernyők tartalmát.

Visual Composer videók

Consuming CRM Enterprise Service in SAP Visual Composer


Flash Components for Visual Composer 7.0 - TechEd DemoSzemléletes videók a Visual Composer használatára.

Befejezés

Az itteni linkgyűjtemény a teljesség igénye nélkül készült, így mindenkit bátorítunk arra, hogy saját maga is böngésszen a számára érdekes területeket között és ha talál értékes anyagokat, akkor küldje el a Tudásmorzsák szerkesztőségnek ( Ez a cím védelemre kerül a spamrobotok ellen, engedélyezned kell a Javascript használatát, hogy megtekinthesd ). Feltett szándékunk, hogy a legjobb videókból készítünk egy válogatást a Wiki oldalra, hogy egy helyen legyenek összegyűjtve azok a videók, amik egy hatékony tanuláshoz felhasználhatóak.

Üdvözlettel:
Bartha Levente
CRM tanácsadó

Bartha Levente - A szerző az SAP Hungary Kft.-nél mint CRM tanácsadó több éve foglalkozik SAP-val, főbb szakterületei Enterprise Portal, CRM Sales, E-selling, PCUI, CRM2007 UI.
Manapság többnyire külföldi projekteken dolgozik, illetve itthon SAP közösséget szervez.

További cikkek a szerzőtől


Nincs hozzászólása.
A téma megvitatása a fórumon. (0 hozzászólás)