Hirdetés


Egyéb cikkekSAP alkalmazások Androidra

PDF
Nyomtatás

android-logo-64x64.jpgA 2010-ben egy év alatt több mint 600%-os növekedést felmutató Google Android, mely több mint 33 millió eladott telefonnal beelőzte a Nokia platformját, ma már a legnépszerűbb mobil operációs rendszer. Az Androidot mint platformot tehát nem szükséges bemutatni, mindenki hallott már róla, Magyarországon is egyre népszerűbb. De ez a bejegyzés nem az Androidról szól, sokkal inkább az Androidon elérhető SAP alkalmazásokról. A cikk megírása előtt azt gondoltuk komoly alkalmazásokat fogunk tesztelni, tekintettel arra hogy az SAP Business One Mobile Application iPhone-ra és iPad-re és a SAP BusinessObjects Explorer for IPhone már egy ideje elérhető a konkurens iOS-re, azonban hamar csalódnunk kellett, az SAP sajnos nem kényezteti el az Android tulajdonosokat. Lássuk miért!

Mobil vállalati alkalmazások

PDF
Nyomtatás

mmobil00.jpgHogyan válhat gyorsabbá üzletmenetünk

Az utóbbi néhány évben az okostelefonok rendkívül felgyorsult terjedésének lehetünk tanúi. Ennek egyik fő oka a látványos és könnyen kezelhető mobil felhasználói felületek megjelenése. Az SAP kitűnő lehetőséget lát abban, hogy ezt a mobil felhasználói élményt az üzleti alkalmazások világába is széles körben elhozza.

Online SAP tanulás? – Avagy, hogyan használjuk a videó-megosztókat?

PDF
Nyomtatás
ytlearn.jpgHogyan tud egy vizuális beállítottságú ember a leggyorsabban megtanulni valamit? Gondolom a válasz egyértelmű : Vizuális módon!  A mostani cikkünkben összegyűjtöttünk egy pár oktatófilmet a Youtube-ról, hogy ezzel mutassunk irányvonalat a tanulni vágyóknak.

Az SAP első IPhone alkalmazása

PDF
Nyomtatás

sapiphone03.jpgAz SAP első IPhone alkalmazása, avagy hogyan segít Neked az SAP ha dugóba kerülsz

Manapság nagyon népszerűek az okostelefonok, ezek közül is kitűnik az IPhone, melyre több tízezer alkalmazás érhető el. Nézzük meg milyen SAP-s alkalmazásokat találunk közöttük!

Mennyit ér az SAP certifikáció? – 2. rész

PDF
Nyomtatás

Az előző bejegyzésben végigvettük az SAP certifikációk szintjeit (Associate, Professional, Master), illetve az ezekhez tartozó követelményeket és a megszerzésük által biztosított lehetséges előnyöket.

Most továbbmegyünk és megnézzük, mit kell tennünk ahhoz, hogy egy ilyen certifikációt a kezünkbe foghassunk.
Mivel SAP certifikációt szeretnénk szerezni, így kiindulópontunk nem is lehet más, mint az SAP honlapja: (ez egyébként nem teljesen igaz, erre a témára később visszatérünk)

Mennyit ér az SAP certifikáció?

PDF
Nyomtatás

sapcert1.jpgAki SAP-val foglalkozik, legyen szó tanácsadóról, fejlesztőről, projekt managerről, de akár végfelhasználóról is, előbb utóbb biztosan találkozik a következő kifejezéssel: SAP certifikáció.
Sok kérdés merül fel ezzel kapcsolatban, ezért ebben a Tudásmorzsák bejegyzésben az SAP certifikációval foglalkozunk. Tehát mielőtt elrohannál SAP certifikációt szerezni, mindenképpen olvasd el összeállításunkat a lehetőségekről és csak ez után döntsd el, hogy egyáltalán megéri-e megszerezni ezt a bizonyítványt.

A legnagyobb hiba, melyet az SAP-s álláskeresők elkövetnek

PDF
Nyomtatás

jobsearch.jpgJon Reedtől nagyon sok hasznos olvasmány látott már napvilágot SAP karrier témában, nemrég az egyik legnagyobb hibáról írt, melyet az SAP-s álláskeresők elkövethetnek. Lássuk, mire gondolt!
Jon sokat írt már az SAP-s karrier stratégiájának alapjairól, - gondolom sokaknak ismerős az SAP consultant handbook nevű „alapmű"- ennek ellenére sok olyan megkeresést kapott, mely ugyanazt a kérdést veti fel, s ennek hatására kezdte el írni sorozatát az alapvető álláskeresési hibákról, melyet a SAP specialisták elkövethetnek. A hibák többségét ugyanúgy elkövetik a profi, tapasztalt SAP-sok, mint a kezdők, de természetesen a két csoport között azért különbségeket kell tennünk.

VIDEÓ: Számlajóváhagyás Adobe PDF űrlapon

PDF
Nyomtatás
Szamlaig_folyamat_small.jpgKorábbi cikkünkben az interaktív PDF űrlapok SAP alkalmazásokban történő használatát jártuk körül. Most egy - a vállalatok életében gyakran kihívást jelentő - konkrét alkalmazási példa tekinthető meg: a számlaigazoltatási folyamat külső szereplőinek bevonása e-mailen érkező formanyomtatvány segítségével történik, mely tartalmazza a számla fő adatait, a számla képét, véleményezési és döntési lehetőségeket. A jóváhagyó által kitöltött és visszaküldött űrlap a beállított SAP Workflow folyamat szabályai szerint automatikusan feldolgozásra kerül az SAP rendszerben.

Papírnyomtatványok helyett interaktív PDF űrlapok

PDF
Nyomtatás

Szlaig_small.jpgA mai kor vállalatának alapvető gazdasági érdeke, hogy üzleti folyamatait a lehető legnagyobb mértékben automatizálja és a manuális adminisztrációt csökkentse. A papíralapú dokumentumok kezelése azonban törékeny láncszeme a hatékony vállalati alkalmazásoknak. Az SAP és az Adobe Systems közös fejlesztésére épülő, és a vállalatok egyedi igényeire szabható megoldások segítségével a vállalatok gyorsan és könnyen alkalmazhatnak olyan interaktív, digitális PDF űrlapokat, melyek az SAP alapú vállalatirányítási folyamatokba közvetlenül integrálhatók.

A rendszertervező

PDF
Nyomtatás

Rendszertervező, avagy szoftver architekt - napjainkban divatos fogalom informatikai berkekben, mégis sokan rosszul- vagy félreértelmezik. Cikkünkkel igyekszünk bemutatni ennek a - kifejezetten technikai jellegű - szerepkörnek a jellegzetességeit, illetve remélhetőleg sikerül eloszlatni néhány tévhitet is egyben.

ByDesign I. rész – Business Configuration

PDF
Nyomtatás

Az SAP célja a ByDesign megoldással a kis- és közép-vállalkozó réteg elérése volt. Természetükből fakadóan ezek a cégek könnyen kezelhető, egyszerű terméket várnak ami nem mellőzi a SAP termékcsalád nagy cégeknél elvárható előnyeit. Ezért mindezek jegyében fogant meg a Business Adaptation Catalogue (BAC), mely segítségével előre konfigurált és tesztelt megoldásokat állíthatunk be a frissen előfizetett rendszerünkhöz, mindezt a bonyolult technikai nyelvezet teljes nélkülözése mellett.

Egységesített kommunikációs folyamatok az üzleti életben

PDF
Nyomtatás

Mi az a terület, ami nélkül az üzlet biztos, hogy nem működne?
Sok választ lehetne erre adni, ami valószínûleg helyes is lenne, de mindezek közül is kiemelkedik a KOMMUNIKÁCIÓ!
A következő cikkben kiemeljük az SAP nyújtotta megoldás elõnyeit a különbözõ kommunikációs eszközök szinkronizálásáról és egységesítéséről.