Hirdetés
 

PDF Fact Sheet konfigurálása

PDF
Nyomtatás
pdfi001.jpgAz alább cikkben a PDF Fact Sheet lehetőségei kerül bemutatásra. Mi a jelentősége, hogyan kell beállítani. Majd milyen módosítások szükségesek ahhoz, ha több PDF Sheet-et szeretnék egy business role-hoz rendelni. A PDF Fact Sheet igen hasznos dolog a CRM rendszerekben. Aminek a lényege, hogy Smartform segítségével különböző adatokat lehet megjeleníteni dinamikusan az account overview oldalon. Ezzel egyszerűvé téve a nyomtatást egy adott accounthoz.

Az alapoknál kezdve, ha be szeretnénk állítani a PDF Fact Sheeteket akkor először a CRMVC_BUIL_PRT nézetet kell konfigurálnunk az SM34 segítségével. Itt lehetőségünk van minden egyes busniess role-hoz egy smartformot rendelni.

pdfi003.jpg

Majd a létrehozott sort kijelölve válasszuk a related objects menü pontot, ahol kiválaszthatjuk azokat az adatokat amiket látni szeretnénk.

pdfi005.jpg

Csak olyan adatok jeleníthetőek meg amik a smartformunkhoz hozzá van rendelve. Ezt a SMARTFORMS tranzakció segítségével ellenőrizhetjük.

Majd később a rendszer az itt beállított smartform alapján jeleníti meg majd a PDF Fact Sheet-et. (Amit az adott role-hoz rendeltünk az első lépésben.)

A PDF Fact Sheetek nagy jelentősége az, hogy dinamikus. Tehát ha az accounthoz változnak az adatok, activity, opportunity, stb akkor a változásokat követni fogja.

pdfi007.jpg

Azonban a rendszer csak egy PDF Fact Sheet hozzárendelését engedélyezi egy accounthoz. Ahhoz, hogy többet is hozzá tudjunk rendelni egy accounthoz szükségünk lesz egy kisebb enhancmentre. Az alábbi módosítás további két PDF hozzárendelését engedi majd.

Először is létre kell hoznunk egy táblát ami segítségével több role-t rendelhetünk egy role-hoz. Én a következő megoldást válaszottam. Létrehoztam a következő táblát:

pdfi009.jpg

DEF_PFCG_ROLE az a role amihez az adott felhasználó is hozzá van rendelve, a PFCG_ROLE meg az alternatív role-ok amiket még látni szeretnénk az accountoknál. A text meg a PDF file neve ami majd meg fog jelenni a felhasználónál.
Azért szükséges role-t role-hoz rendelni, mert a rendszer amikor létrehozza a PDF file-t akkor a role segítségével meghatározza a role-hoz tartozó profile-t és ennek alapján hozza létre az url-t a file-hoz. Tehát ha ugyanaz a profile szerepel többször akkor a rendszer felül fogja írni mindig az utolsóval, és így csak az lesz majd megjeleníthető.

Miután a táblát létrehoztunk a további módosításokat kell még létrehoznunk:

Hozzuk létre az alábbi két attributumot a CL_BP_HEAD_LIFECYCLE_IMPL osztályban a SE80 segítségével.

pdfi011.jpg

Erre azért lesz szükség mert amikor a profile alapján létrehozza a rendszer a linket ebben az osztályban fogja eltárolni futási idő alatt a file elérhetőségét.

Módosítsuk a következő package CRM_UI_BP_HEAD AccountDetails.html-ét

pdfi013.jpg

Itt az alábbi két függvényt kell létrehoznunk:

pdfi015.jpg

Majd ha ezzel a módosítással is megvagyunk akkor már csak egy módosítást kell létrehoznunk a CL_BP_HEAD_BPHEADOVERVIEW_IMPL osztályban. Itt a IF_BSP_WD_TOOLBAR_CALLBACK~GET_BUTTONS kell egy kicsit átszerkeszteni, ahol ténylegesen létrejönnek a gombok futási idő alatt, amiket a felhasználó láthat.

 

pdfi017.jpg

pdfi019.jpg


Majd ugyanezt a módosítást el kell végezni a második PDF-hez is.

A csatolt kód részlet első lépésben kiválasztja a role-okat az általunk létrehozott táblából majd a tábla első sorát kiolvasva meghatározza a profile-t a role-hoz. Következő lépés a smartform kiválasztása ami SM34-ben be lett állítva. És utolsó lépésként létrehozza az adatok alapján a linket, amit betölt a CL_BP_HEAD_LIFECYCLE_IMPL osztály attributumába. Utolsó sorokban magát a gombot hozzuk létre ami az OpenPopUp2 függvényt hívja majd meg ami a AccountDetails.html-ben lett létrehozva.

Ennek segítségével jelen esetben 2 újabb PDF Fact sheet hozzárendelését hoztuk létre. De amennyiben többre van szükség akkor a fenti módszerrel annyit rendelünk hozzá amennyit akarunk. A megjelenítendő adatok meg a SMARTFORMS segítségével hozhatók létre. Mely segítségével az ügyfél mindenapjai egyszerűbbé válhat. Mert alig pár másodperc alatt csinálhat egy file-mentést vagy nyomtatást az accountról.


Nincs hozzászólása.
A téma megvitatása a fórumon. (0 hozzászólás)