HirdetésAz ABAP debuggolás rejtelmei

PDF
Nyomtatás

Szeretnél rendszer felhasználót debuggolni, de az SAP nem engedi? Megoldjuk. Csak olvass tovább…

HTML 5 Drag & Drop és az SAP ABAP HTTP ICF Services közötti integráció

PDF
Nyomtatás

Az SAP sok más integrált vállalatirányi rendszerhez hasonlóan össze tud kapcsolni távoli földrészeken konfigurált telephelyeket, képes az IDE kommunikációval más rendszerekkel együtt dolgozni és napjainkban akár már mobil telefonon is tudjuk futtatni az SAP mellett az üzleti intelligencia megoldásainkat. De vajon az SAP programnyelve - az ABAP - képes-e más innovatív programnyelvbe (pl. HTML) integrálódni? A válasz igen, az ABAP nyelv képes az integrációra.
De még mielőtt áttekintenénk a részleteket, nézzük meg a két oldal jellemzőit.

SAP HANA és IMDB: elérkezett a valós idejű analitika!

PDF
Nyomtatás

saphana100.jpgMostanára már bizonyára mindenki, akit foglalkoztatnak az SAP-val kapcsolatos hírek, hallott valamit a HANA-ról (High Performance Analytical Appliance).
Az első hivatalos bejelentés még tavaly decemberben volt, most júniusban pedig a GA (General Availability) ideje jött el.
De ki (vagy inkább mi) is ez a titokzatos HANA? Kezdjük egy kicsit messzebbről...

Anyagfajták beállításai – Hogyan előzzük meg az MM inkonzisztenciákat?

PDF
Nyomtatás

Előfordult már, hogy átállítottad az anyagfajta egyik jellemzőjét és utána nem lett inkonzisztens a készlet? Sikerült helyrehozni? Tudod, mi miért történt? Szeretnéd, hogy a jövőben erre a hibalehetőségre egy figyelmeztető üzenet felhívja a figyelmedet? Itt egy új Note!

SAP alkalmazások Androidra

PDF
Nyomtatás

android-logo-64x64.jpgA 2010-ben egy év alatt több mint 600%-os növekedést felmutató Google Android, mely több mint 33 millió eladott telefonnal beelőzte a Nokia platformját, ma már a legnépszerűbb mobil operációs rendszer. Az Androidot mint platformot tehát nem szükséges bemutatni, mindenki hallott már róla, Magyarországon is egyre népszerűbb. De ez a bejegyzés nem az Androidról szól, sokkal inkább az Androidon elérhető SAP alkalmazásokról. A cikk megírása előtt azt gondoltuk komoly alkalmazásokat fogunk tesztelni, tekintettel arra hogy az SAP Business One Mobile Application iPhone-ra és iPad-re és a SAP BusinessObjects Explorer for IPhone már egy ideje elérhető a konkurens iOS-re, azonban hamar csalódnunk kellett, az SAP sajnos nem kényezteti el az Android tulajdonosokat. Lássuk miért!

CRM amit tudunk, de még így nem láttuk!

PDF
Nyomtatás
sapcrm2.jpgAz emberi gondolkodás nem szekvenciális, mi mégis erőltetjük a hagyományos oktatási módszereket, a megszokott lineáris szervezésű tananyagokat és körömmel kapaszkodunk az oktató-diák hierarchiához és közben nem vesszük észre, hogy elhalad mellettünk a világ!

Jövőkép - Mikro ERP a háztartásokban?

PDF
Nyomtatás

 

mikroerp_0.jpgLakásainkban már jelenleg is mikroszámítógépek tömegének segítségével éljük mindennapjainkat. Apró chipek vannak a mikrohullámú sütőkben, a hűtőgépekben, a fűtésrendszer tüzelésvezérlőjében, az időjárás előrejelző rendszerekben.

Intelligencia lakik a mosógépben, megméri a ruha tömegét, programot választ. A hűtőszekrény kibővül az LCD televízióval, egyes prototípusok már jelzik, ha kifogyott a tej.

Tudom, messze vagyunk még attól, amikor a mosógépünk ismerősnek jelöl bennünket a facebook-on, de érdemes egy kicsit eljátszani a gondolattal, mit hozhat a jövő.

Ebben a cikkben egy kicsit szabadjára engedem a fantáziámat, és azt mutatom meg, hogy a munkahelyünkön megszokott ERP rendszerek egyes funkcionalitásai milyen segítséget nyújthatnának a jövő otthonában.

Folyamatláncok alkalmazása az SAP BW-ben

PDF
Nyomtatás
bwfoly01.jpgEgy rövid áttekintés szeretnék adni arról, hogy mit értünk az SAP BW-ben alkalmazott folyamatlánc alatt, miért használjuk őket, és összefoglalom, hogy milyen szempontok figyelembevételével célszerű létrehozni, használni, amit bemutatok egy gyakorlati példán keresztül.

A vállalatok folyamatosan kezdeményezik BPR (Business Process Re - engineering) projektek indítását azzal a céllal, hogy a cég üzleti folyamatait újjászervezze az alábbi célkitűzések mentén:

  • folyamatok modernizálása, hatékonyság növelése
  • adminisztratív jellegű manuális munkák automatizálása
  • nagyobb fokú integráció a különböző információs rendszerek között.

Az SAP dübörög a Google Waven a vállalatok felé

PDF
Nyomtatás

Az SAP legújabb bétája a 12Sprints – amely egy élvonalbeli ingyenes döntéstámogató eszköz – egy nagyon fontos összetevőt tartalmaz a valós idejű együttműködést, amely talán a Google Wave legjellemzőbb ismérve és mindezt a web alapú csoportmunkára kihegyezett eszközökkel megtámogatva, úgy mint például a Basecamp.

A 12Sprints bármilyen méretű csapatot képes kezelni, az eszköz célja, hogy a Fortune 500(1) ügyfelei részére biztosítson eredményorientált felhő alapú rendszert.

Az SAP SRM rendszere

PDF
Nyomtatás

Az SRM racionalizálja és automatizálja a beszerzési folyamatot, több köztes lépcsõt kiiktatva közvetlenebbé teszi a kapcsolatot a megrendelő és a szállító között, amivel jelentõs idõt és pénzt spórol a vállalatoknak. Profiltól függetlenül, minden nagyobb méretû cégnél alkalmazható (az SAP is ezt használja beszerzéseire).

Digitális Aláírás SAP-ban generált űrlapokon és nyomtatványokon

PDF
Nyomtatás

ads00.jpgEgyre népszerűbbé válnak napjainkban a digitálisan aláírt dokumentumok. A digitális aláírás mind a kibocsátót mind a befogadót védi az elektronikus számla / űrlap hitelességével kapcsolatban.

A SAP Interactive Forms by Adobe ( SAP IFbA) lehetőséget nyújt arra, hogy dokumentumaink digitálisan aláírtak legyen a kibocsátó rendszer által. Ezzel a dokumentum eredetisége garantálható anélkül, hogy ez emberi beavatkozást igényelne.

Ez a cikk arra koncentrál milyen konfigurációs lépések szükségesek ahhoz, hogy az Adobe Document Services, ami az űrlapot vagy dokumentumot generálja alá tudja írni azt egy adott tanúsítvánnyal.

Speed up ABAP

PDF
Nyomtatás
speedup01.jpg

A programozás minden esetben a változók esetleg tömbök deklarálásával majd azok feltöltésével kezdődik. Akkor beszélhetünk igazi munkáról amikor már függvényekkel, ciklusokkal és objektumokkal is operálunk az adatbázisban. Nincs ez másképp az ABAP nyelvben sem. De vajon honnan tudjuk, hogy a megfelelő, leggyorsabb és a legoptimálisabb megoldásokat alkalmazzuk? A mai fejezetben megismerhetünk jó néhány praktikát amik segítségünkre lehetnek a hatékonyabb programozásban.

Web Client UI Framework az ERP 6.0-ban és a Netweaver ABAP-ban

PDF
Nyomtatás

webclientui00.jpgAmikor az SAP rákényszerült egy Web alapú felhasználói felület kifejlesztésére, nem volt olyan már meglévő, kész, kiforrott web-re épülő technológiája, mely biztos alapot adott volna a CRM-nek.
A híresztelések szerint ekkortájt a Web Dynpro bár már majdnem készen volt, de a CRM nem várhatott addig míg a technológia elérhetővé válik, így vette a BSP technológiai alapot és megalkották a Web Client UI-t.

Az SAP FI Modul áttekintése

PDF
Nyomtatás

sapfi1.jpgSokan érdeklődnek az egyes pénzügyi megoldások iránt, és sok általános kérdést is feltesznek az alapokkal kapcsolatban.

Ezért a most következő cikkben egy általános bemutatást közlünk az SAP FI moduljával kapcsolatban a teljesség és a szakmai részletek magyarázata nélkül.
Célja egy csipetnyi ízelítő nyújtása az SAP pénzügyi megoldásából.

Mobil vállalati alkalmazások

PDF
Nyomtatás

mmobil00.jpgHogyan válhat gyorsabbá üzletmenetünk

Az utóbbi néhány évben az okostelefonok rendkívül felgyorsult terjedésének lehetünk tanúi. Ennek egyik fő oka a látványos és könnyen kezelhető mobil felhasználói felületek megjelenése. Az SAP kitűnő lehetőséget lát abban, hogy ezt a mobil felhasználói élményt az üzleti alkalmazások világába is széles körben elhozza.

BW Broadcasting – egy gyakorlati példa

PDF
Nyomtatás

Az alábbi cikk bemutatja hogyan hozzunk létre egy olyan dokumentumot a portálunkon, amely mindig friss adatokat tartalmaz amikor megnyitjuk. Az adatokat a BW rendszerünk fogja szolgáltatni, és Excel formátumban tárolja le azt a megadott portál mappában. A folyamat során Enterprise Portal 7-est és SAP Netweaver 7.0-ás BI rendszerert fogunk használni.

SAP Business Objects iparági megoldások – Telekommunikáció szektor

PDF
Nyomtatás

sapboip01.jpgAz SAP Business Objects iparági megoldásai az előre látható elemzésekkel jelentős előnyökhöz segítik a vállalatokat, ezáltal versenyképesebbek.

Versenyképesség növelés és értékteremtés

PDF
Nyomtatás

A jó beszerzőnek gondolnia kell a jövőre, tevékenységének a cégre gyakorolt hatásaira is. Át kell látnia -és ha szükséges, a legfelsőbb vezetői szinten is rá kell mutatnia-, hogy a beszerzés költségtakarékossági programokba való késői bevonása kockázatos, hisz megfelelő alapadatok hiányában a stratégiai tervezés ad-hoc jelleget ölt, vagy éppen olyan mértékű működési zavart okoz, melynek indirekt negatív hatása nagyobb mint a potenciális megtakarítás.

SAP autorizáció

PDF
Nyomtatás

sapauth200.jpgVállalati környezetben megkövetelt az adatok hitelességét biztosítani, melynek egyik alapkövetelménye a jogosulatlan adathozzáférés rendszerszintű biztosítása. A SAP rendszerekhez történő adathozzáférést egy gondosan felépített jogosultság struktúrával valósították meg. Ezen cikkel most betekintést nyerhettek a koncepció lényegébe, illetve a jogosultsági problémák elemzésének módszereibe.

SAP CRM Google Maps integráció

PDF
Nyomtatás
crmgmaps01.jpgAz SAP CRM Google Maps csomag egy olyan kiegészítő magyar fejlesztés, amely valós idejű nyomkövetést biztosít, útvonalat optimalizál, illetve munkaerőforrás tervezést támogat. Alkalmazásával a diszpécserek valós időben informálódhatnak a mobil munkatársak vagy járművek helyzetéről, grafikusan jeleníthetik meg a munkaállomások helyszínét és a bejárási útvonalak optimalizálásával költségeket csökkenthetnek és gyorsíthatják a napi munkavégzést a feladatok allokálásában.

OpenSQL Editor – tesztelés és riportolás egyszerűen

PDF
Nyomtatás

zenith_smbox_green.jpgHiánya főleg annak tűnik fel, aki pályafutását nem SAP környezetben kezdte.
Vagy a menedzsernek, akinek gyorsan lenne szüksége egy összetett lekérdezés eredményére, amire még nem írtak riportot.
Hova rejtették az SQL editort? Hova írhatunk be egy lekérdezést, amit gombnyomásra azonnal lefuttathatunk?
A válasz egyszerű: sehova. Legalábbis eddig.

Mostantól ugyanis elérhető az a szoftver, ami erre képes. A neve - Zenith. Ezt a programot szeretnénk most röviden bemutatni, kiemelve lényegesebb funkcióit.

Online SAP tanulás? – Avagy, hogyan használjuk a videó-megosztókat?

PDF
Nyomtatás
ytlearn.jpgHogyan tud egy vizuális beállítottságú ember a leggyorsabban megtanulni valamit? Gondolom a válasz egyértelmű : Vizuális módon!  A mostani cikkünkben összegyűjtöttünk egy pár oktatófilmet a Youtube-ról, hogy ezzel mutassunk irányvonalat a tanulni vágyóknak.

Riporting jogosultság kezelése az SAP BW-ben

PDF
Nyomtatás

sapbwauth1.jpgAjogosultsági rendszert SAP BW-ben nagyon sokféleképen lehet kialakítani.
Hogy melyik tekinthető jónak, az viszont csak későbbi használat közben derül ki, hogy az ügyfél szempontjából mennyire könnyen kezelhető, átlátható, karbantartható.
Ezért csak egy javaslatot szeretnék bemutatni, ami esetünkben bevált.

SAP RF -Mobil eszközök használata a raktárakban

PDF
Nyomtatás

saprf1.jpgAz SAP RF (Radio Frequency) alkalmazások megkönnyítik és gyorsítják a raktári könyveléseket, mivel minden könyvelés online történik az SAP-ban. Ezekkel az eszközökkel a felhasználók egy egyszerűsített felhasználói felületen keresztül közvetlenül az SAP-ban könyvelnek. A mobil eszközök másik nagy előnye, hogy az információkat szkenneléssel (vagy egyéb módon pl. RFID, pick-by-voice) gyorsabban és biztosabban lehet bevinni, mintha begépelnénk a kért számsort.

SAP BW–hez kapcsolódó front-end eszközök

PDF
Nyomtatás

bexkep1.jpgAz előző havi cikkemben az SAP adattárház megoldását mutattam be, most pedig ezt folytatva az SAP BW néhány termékét a front end megoldások vonatkozásában szeretném röviden felvázolni.

Informatikai projekt áttekintés

PDF
Nyomtatás

A következőkben általánosan foglakozzunk egy kicsit az informatikai projekt-kel, illetve bevezetéseinek lépéseivel. Bár elmondható, hogy minden vállalat más - ennél fogva nincs két egyforma projekt -, de egy általános metódus, egymást követő lépések sorozata megfigyelhető minden bevezetés során. Ezt fogjuk boncolgatni a következőkben, de előtte nézzük meg, mit is jelent maga a projekt kifejezés?

<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 Következő > Utolsó >>
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL